Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Comisia parlamentară de povești

Zoom Comisia parlamentară de povești

Am văzut, în sfârșit, cum decurge audierea colonelului în rezervă Daniel Dragomir la comisia parlamentară. Dragomir povestește cum ar povesti orice om din România care a citit presa în ultimii ani și a fost cât de cât atent la ce se întâmplă în viața politică. Altfel, e același tip incredibil de antipatic și posesor de secrete, care zice ”cum îmi place mie să spun” după ce pronunță ”culoarul Justiției” sau ”culoarul politic”, aceste expresii fiind prezentate ca purtătoare de sens în sine, ca deconspirări. Ceea ce, de fapt, nu prea înseamnă nimic. Doar că așa îi place lui să spună și ne repetă asta în fiecare zi.

Ce mari dezvăluiri a făcut Dragomir luni, la audieri?

Prima mare dezvăluire este că cei care s-au adunat în casa lui Gabriel Oprea voiau să oprească renumărarea voturilor din diaspora în zilele care urmau alegerilor. Asta e așa, un fel de fantezie desprinsă din ideea mai mare, aceea că acolo, în sufrageria lui Oprea, se găseau oamenii regimului Băsescu aflați în funcțiile de conducere ale instituțiilor de forță. Ce urmau să facă? Păi, na, cam orice era nevoie. Dar asta știam, nu? Despre asta a vorbit toată presa după dezvăluirea lui Dan Andronic.

Însuși Băsescu a zis că acolo s-au adunat niște slugi despre care el nu prea știa că-i sunt slugi și care complotau cum să-și păstreze pe mai departe funcțiile și privilegiile. Da, da, fără știrea lui, bineînțeles.

A doua mare dezvăluire este aceea că Vasile Dîncu nu stătea continuu în sufragerie, ci cu intermitențe. Mergea într-o cameră alăturată pentru că primea SMS-uri cu situația voturilor, cu scorul. Se știe că nu poți citi SMS-uri într-o cameră în care mai sunt oameni care vorbesc.

A treia mare dezvăluire: Andronic a fost chemat pentru că e jurnalist și trebuia să lucreze astfel încât să țină piept trusturilor Intact și Realitatea TV. Aici deja vorbim de delir.

A patra mare dezvăluire: Kövesi, pentru că ea avea cătușele…

Adică îi aresta pe Geoană și pe alții sau cum? Ce ar fi putut să facă?

Omul a povestit, a zis din cap ce știa el, iar ce știa era exact cam ce au zis și au scris mulți, lucruri pentru care, totuși, nu are nimeni nici o probă. Niște unii, întâmplător șefi de Servicii, de Parchet General și combinatori de teapa lui Onțanu și Dîncu, erau acasă la Oprea. Absolut întâmplător în seara alegerilor, bineînțeles.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Deja chestiile astea au fost discutate in toate cercurile sociale, tarani, profesori, muncitori, intelectuali, amici de pahar, neamuri adunate la o masa etc.
  Nu prezinta importanta cine si cum ajunge la putere. Principiile democratice nu prea intereseaza pe norod. Important e sa aiba ce manca, nu intereseaza nici ca sri-ul acapareaza tot mediul privat, nici ca sunt bagati la puscarie adversari politici. Dar problema este ca in perioada asta de sri-dna, tara a evoluat macroeconomic, cum ii place lui isarescu sa zica, si celor de dreapta, pib-ul a crescut vertiginos, avem stabilitate macro, dar micro e de toata jena, oamenii n-au avut ce manca. Asta e cel mai important, nu conteaza cat si cine fura cat conteaza daca mai imi ramane si mie, zice omu de rand.
  Dati-va dracu, puteti sa va bagati in pucarie, omorati-va, dar lasati-ma pe mine.
  Puteau sa faca in continuare ce vor astia de la security, dar au fost atat de prosti ca au uitat sa se si fereasca, au uitat ca de fapt tara trebuie guvernata politic nu securistic.

 2. #2

  Pai pentru ca SRIul e al Grigore Ghica voda:))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint