Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Competiția dezastrelor, faza pe partide: Bode și Grindeanu se războiesc prin servitori

Zoom Competiția dezastrelor, faza pe partide: Bode și Grindeanu se războiesc prin servitori

Lucian Bode, ministrul de Interne, și-a pus un om în fruntea companiei TAROM. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și-a pus și el un om în fruntea Apelor Române. Omul lui Bode, Mihăiță Ursu, e sinecurist de partid, genul de incompetent odihnit, care duce nestingherit la capăt distrugerea companiei aeriene naționale. Omul lui Grindeanu, Francisc Stika, e, la rîndul lui, din aceeași specie a atîrnătorilor politici. La același nivel de incompetență ca Ursu, Stika a pus umărul la distrugerea unui număr alarmant de lacuri și zone protejate, încredințînd lucrări de amenajare unor clienți politici recidiviști.

Ca ministru al Transporturilor, Grindeanu e furios că pe tarlaua lui, la TAROM, operează unul din haiducii lui Bode, și se străduiește de ceva vreme să-l dea afară. Nu reușește cîtuși de puțin, fiindcă Bode a primit de la Iohannis decorația de lingău emerit, iar Grindeanu tremură numai la auzul numelui Klaus. Iohannis inspiră pesediștilor o asemenea groază, încît nici măcar Ciolacu n-a îndrăznit să se atingă de Ursu.

Lunile au trecut și iată că omul lui Grindeanu de la Apele Române, Stika, rămîne fără permisul de șofer. Trebuie spus aici, în paranteză, că în Ministerul de Interne există un obicei vechi și eficient: de fiecare dată cînd cineva cunoscut e prins cu mîța în sac la volan, agenții raportează imediat la organul superior, care-l informează pe ministru. De aici, ministrul extrage foloase, după cum devine chestiunea: dacă e amic politic, îl îndatorează, iar dacă e adversar, îl execută.

Așa că, atunci cînd s-a aflat că omul lui Grindeanu a rămas fără carnet, a venit de sus ordinul ca omul să fie urmărit. Cum pe pesediști nu-i duce capul decît cînd vine vorba de furat și de mințit, Stika s-a suit la volan fără acte, a fost dat prin stație și oprit. Cazul a ajuns în presă prin vechile canale ale jurnaliștilor colaboratori cu organele, iar Ciolacu, capul răspopit al bisericii pesediste de rit nou, l-a dat afară de la Apele Române. Francisc Stika, omul lui Grindeanu, a fost pus să muște țărîna penală, în timp ce PSD și-a continuat campania anticorupție sub steag fals.

Rămîne de văzut dacă berzele, rațele sălbatice, stîrcii, lebedele, broaștele țestoase, vidrele și peștii nu s-au bucurat, cumva, degeaba de plecarea lui Stika, fiindcă lacurile distruse deja au șanse mici să-și revină după ce Tánczos Barna a numit la Apele Române un nou director de inspirație pesedistă. Bode, însă, se bucură cu siguranță, fiindcă i-a doborît lui Grindeanu un om cu pondere majoră în catastrofa guvernării. Acum, în competiția distrugerilor, Grindeanu are un om în minus, iar Bode are un om în plus, pe Ursu de la TAROM, cu care poate depăși oricînd nenorocirile realizate de competitorii de la PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint