Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Consumați produse fotbalistice românești

Zoom Consumați produse fotbalistice românești

Adică cum, bă, voi credeați că lumea va fi altfel după Campionatul European? Credeați, că, după o lună de ospăț și dezmăț european, gata, tre’ să trecem la post negru? Credeați, după ce ne-am regalat cu atîtea delicatese de import, mînca-le-aș, că n-o să mai punem botu’ la mizilicurile noastre tradiționale? Nu, tăticule! Pentru noi, patrioții fotbalului românesc – daco-roman și carpato-danubiano-pontic –, petrecerea tocmai începe. Intrăm în meciuri. Ia să ne mai lase-n pace Europa, cu fițele, figurile și recomandările ei. Să fie sănătoasă Europa! Ea – cu ai ei, noi – cu ai noștri.

Ai noștri joacă acum la turneul final, în Asia, la Tokyo. Ne așteaptă înfruntări cruciale, în grupa de foc, cu Honduras, Noua Zeelandă, Coreea de Sud. De bine, de rău, căpeteniile federale au izbutit să strîngă o oaste de recruți. Ăsta e deja un prim succes, în cadrul unei operațiuni complexe, care a spus multe despre generozitatea patronilor patrioți de la noi. Fotbaliștii români n-au mai jucat la vreo Olimpiadă de vreo juma’ de veac, tot de la Tokyo, în secolul trecut. În secolul următor, cînd ne vom califica iarăși, va fi mai bine, nădăjduim. Meciurile olimpice se vor disputa exclusiv online, chestie care ne avantajează. Ai noștri tineri sînt tătici la butonat. Să le ținem pumnii strînși băieților lui Mirel Rădoi!

La fel de tonic e și alt fapt: nici nu se potoliră bine ecourile de la Euro 2020/21 că începu ediția 2021-22 a Ligii 1. Și n-a debutat oricum, a pornit în forță. Cu un deja clasic FC Botoșani – FCSB/Steaua. Cu Sepsi Sf. Gheorghe – Academica Clinceni, un meci de play-off. Cu CSU Craiova – FC Argeș, eternul derby al campioanelor din anii ’70-’80. Ca să nu mai pomenim de un ofertant Gaz Metan Mediaș – FC Mioveni… Multe capete de afiș, din prima! „Caravana diviziei A a pornit din nou la drum“ yes, așa se zicea la radio, la emisiunea, acum vintage, Fotbal, minut cu minut. Pe atunci, illo tempore (întreabă Google sau Wiki), toate meciurile se disputau duminica. Ei bine, azi am sărit dintr-una într-alta: avem cea mai lungă etapă din Europa, durează de joi pînă luni. C-așa joc oamenii buni… La români, tradițional, o nuntă așezată dura 3 (trei) zile. Astăzi, petrecerea se prelungește, ca pelteaua, pe 5 (cinci) zile.

Tot în zona recordurilor, am rămas campionii europeni la bulibășirea sistemului competițional. Ar fi și păcat să nu ne păstrăm excepționalismul. Barosanii din primele ligi occidentale sînt lipsiți de imaginație, îs incapabili să inventeze formule atît de îmbîrligate, așa cum doar noi sîntem în stare… Deci să ne mai lase! Ei – cu ale lor, noi – cu ale noastre. Prin urmare, bucurați-vă așadar! Ne-am întors acasă, în noua ediție de campionat. Se va tot vorbi (ce ne mai place!) despre aceleași afecțiuni endemice: că cînd se introduce, în sfîrșit, sistemul VAR, că ce episod mai urmează în telenovela de la Dinamo, că cine ar putea să fie noul antrenor secund al lui Gigi ș.a.m.d. Spectacolul continuă. A pornit devreme, conform vorbei noastre strămoșești: cin’ se trezește devreme, departe ajunge în preliminariile europene. Lăsați-ne să ne bucurăm de imnul Conference League! Conferențiarii sînt, practic, tot niște profesori. Noi și ai noștri – din Bosnia, Gibraltar, Albania sau Kazahstan… Iubiți zilnic fotbalul românesc, altul n-avem, ăsta e, ăsta e! Hai România!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale