Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cristian Sima, fascinat de tradițiile mafiei siciliene

Zoom Cristian Sima, fascinat de tradițiile mafiei siciliene

Sicilienii îi spun cu un soi de religiozitate tâmpă, “Onorata societate”, supranumele sub care este cunoscut cel mai temut sindicat al crimei din peninsulă, “Cosa Nostra” sau mai bine zis, rămășițele sale lăsate moștenire secolului al XXI-lea. Prima regulă a sindicatului este omertà, cea mai sinistră și anacronică mostră de anticivism promovată de o populație indo-europeană și creștină. |n termeni juridici, omertà presupune “interdicția categorică de cooperare cu autoritățile statului sau recurgerea la serviciile sale, chiar și atunci când cineva a fost victima unei infracțiuni grave, mergând până la privarea de libertate, indiferent dacă victima este sau nu vinovată”.

Sima și-a imaginat că până și chiristigiii

sicilieni merită tot respectul de pe lume. Că asta fac în primul rând mușteriii săi Carmino Gariffo și Mattia Venezia, cu care s-a asociat în firma de dezvoltare imobiliară Faleza Development SRL, cumpără și vând cherestea. Cel puțin, asta rezultă din profilul firmei cu pricina. Gariffo s-a născut în orășelul Corleone din Sicilia, aflat la 59 km sud de Palermo, localitatea de reședință a clanului mafiot Corleonese și este nepotul lui Bernardo Provenzano, liderul organizației Cosa Nostra arestat pe 11 aprilie 2006 în cadrul unei operațiuni antimafia. Mattia Venezia, celălalt chiristigiu s-a născut în Nicosia, localitate aflată la 101 km sud-est-est de Palermo.

Cel de al treilea asociat al lui Sima,

Angelo Gruttadauria, este tot sicilian și s-a născut în orașul Caltanissetta, aflat la 128 km sud-est de Palermo. Gruttadauria mai este asociat cu Sima în firmele WBS Imobiliare SRL (20% din acțiuni) și în WBS România SRL (6% din acțiuni), firma de brokeraj a fugarului Sima. La începutul anului, Carmelo Gariffo, nepotul temutului Provenzano și Mattia Venezia au obținut 25.000 euro din partea statului român prin firma Best Wood Company. Statul le-a acordat banii cu titlul de despăgubiri, în urma exproprierii unui teren pe care l-au deținut sicilienii, achiziționat în 2001.

În august 2001, Consiliul Local Agigea

vindea 42.571,91 metri pătraţi de teren extravilan, cu suma de 80,88 milioane lei vechi unui constănțean. La sfârșitul aceluiași an, persoana vinde terenul sicilienilor de la Best Wood cu 13 miliarde lei vechi. În iulie 2012, statul român răscumpără 2.733 metri pătrați  din cele 42 de hectare achiziționate de sicilieni, cu 118.713,88 lei, adică 25.000 euro. Pe terenul în cauză se va construi podul Administrației Porturilor Maritime ce va lega Portul Constanța de Autostrada Soarelui. Este de precizat că firma Best Wood nu a derulat nicio afacere, începând de la înregistrarea ei din 2001 la Registrul Camerei de Comerț și singura ei activitate este achiziția celor 42 de hectare de teren într-o zonă strategică, în preajma unui port maritim.

Comportamentul sicilienilor de la Best Wood Company,

cu care s-a asociat ulterior Cristian Sima, denotă că aceștia sunt niște căsuțe poștale implantate pe malul mării, în care cineva a depus bani pentru viitor. Ca să nu ruginească de nefolosință, Sima i-a scos din amorțeală, din proprie inițiativă sau la sugestia unui naș corleonez și a început să le ruleze banii în casa lui de pariuri cu hazardul, care s-a dovedit a fi firma de brokeraj WBS România SRL. Nu știm cât au câștigat și pierdut sicilienii din tranzacțiile lui Sima. Nu știm dacă erau banii lor, ai celor trei, corleonezul Carmelo Gariffo, nepotul lui Provenzano, alături de Angelo Gruttadauria și Mattia Venezia.

Ce știm, este că Sima se teme de moarte

și a fugit la capătul lumii, în Ultima Thule, lansând un semnal disperat acelor autorități juridiciare, care nesocotesc codurile de onoare ale “onoratei societăți”, începând și sfârșind cu omertà. Şi ce mai știm este că indiferent câți bani a pierdut “onorata societate” pe mâna lui Sima, suma banilor mafiei spălați la bursă este mai importantă decât volumul pierderilor. Şi ce mai știm este că oricât de nervos ar fi un clan de sicilieni care și-a irosit banii pe mâna lui Sima, omertà le interzice categoric să coopereze cu autoritățile statului sau să recurgă la serviciile sale, chiar și atunci când “onorata societate” a fost victima unei escrocherii instrumentate de un șmecheraș din Carpați. Dacă Sima va fi descoperit peste 30 de ani mumificat într-un ghețar islandez, precum mamuții siberieni, vom ști că “onorata societate” operează inclusiv în Islanda.

Exclusiv online

1 comentariu

  1. #1

    Oameni cu avantaje si parghii pana la cel mai inalt nivel.Niste prefacuti…Nu ar ajuta un amarat cu un cap de ata.Face pe modestul cu buzunarele pline.Cristian Petricu Alexe, mai pervers ca Iuda. Angajat la stat cu kg de aur si 10 case ? Mafiot sau om simplu? Nu au de unde justifica averile facute peste noapte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint