Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CRP, CRP, ce a fost și nu mai e

Zoom CRP, CRP, ce a fost și nu mai e

Cozmin Gușă a prins niște zvonuri cum că s-ar pregăti, în liniște, un soi de nou Club Român al Presei. Pentru cei care au deschis Internetul mai tîrziu și n-au mai apucat să vadă ziare tipărite, Clubul Român de Presă a fost înființat în 1998, mai degrabă ca organizație patronală decît ca organizație care să reprezinte interesele jurnaliștilor. Unul dintre fondatorii CRP a fost, printre alții, Mihai Tatulici, iar Clubul a fost controlat, ani de zile, de către Mihai Tatulici, Cristian Tudor Popescu (care i-a fost și președinte o lungă perioadă) și Sorin Roșca Stănescu, cel care conducea, într-o vreme, absolut ironic, un soi de consiliu de onoare al Clubului. Ultimul președinte cunoscut al CRP a fost Indira Crăsnea, după ce însuși Robert Turcescu și-a dorit, în perioada sa de glorie, să conducă instituția. Astăzi, pînă și domeniul de Internet care aparținea CRP este de vînzare, în caz că ar vrea cineva să-l cumpere.

Ei bine, aflînd că se clocește o renaștere a CRP, poate sub o altă formă, Cozmin Gușă a zis să marcheze el teritoriul, primul. Așa că s-a căciulit pe lîngă Dan Andronic să-l ducă la Belgrad, la Sebastian Ghiță. Ceea ce s-a și întîmplat. Gușă spune că la un șpriț, probabil și pe lîngă niște cevapcici, s-a discutat despre viitorul presei independente, despre un nou club de presă și, poate, și altele.

E un pas bun, o coalizare aproape necesară, căci a-i pune pe Gușă și pe Ghiță în același coș e unul dintre cele mai bune lucruri ce se pot întîmpla. Măcar, unindu-le televiziunile, SRI mai economisește ceva din banii contribuabililor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100