Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cu talent, mîndri ca bravii, noi vom bate scandinavii!

Zoom Cu talent, mîndri ca bravii, noi vom bate scandinavii!

S-a-mbrăcat în zale lucii pafariștii de la Malta,
Spanioli cu a lor titluri puse una peste alta,
Feroezi, norvegii, șvejii, haidamacii ageamii
Vin de-ntunecă gazonul, pe Arenă, în cîmpii,
Dar nu voi ca să mă laud, nici că voi să-i înspăimînt,
O să le-o băgăm în ațe, o să-i punem la pămînt!

Desigur, mergea și dacă nimeream în locul Turciei, al urmașilor lui Baiazid antrenați de domnul Nea Mircea Lucescu cel Bătrîn – în grupă cu Franța și Islanda. Da’ nu-i tare rău nici așa, cum am picat în preliminariile pentru Euro Douăzeci Douăzeci – cu Spania, Suedia, Norvegia, Feroe și Malta. N-am avut un mare bulan la tragerea la sorți, ca pe vremea inegalabilului iconar Tata Puiu, nici măcar ca-n mandatele lui Nea Piți “Satana”. Totuși, noi zicem c-am prins o grupă acceptabilă. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, potrivit. Feroe ne-a purtat noroc atunci cînd am picat cu ei în grupa preliminară, iar dacă nici pe maltezi nu-i depășim, băi, tăticule, atunci chiar n-avem ce căuta la turneul final. Găzduit (și) de mereu improbabila Arenă Națională.

Bun, atunci e de văzut ce facem mai departe, cu ăilalți. D.p.d.v. al nostru, șansele noastre stau aproximativ așa: avem cam 30% cu Spania, 45% cu Suedia și 53,6% cu Norvegia. Ne mai ajută și statistica întîlnirilor directe. Cu Spania avem cinci victorii, șase egaluri, cinci înfrîngeri. Cu nenorociții din Suedia, bilanțul e la fel de echilibrat: trei-trei-trei. Pe ăia din Norvegia îi conducem clar, ce să mai intrăm în amănunte…

Chestia-i că în preliminarii nu vor juca estimările noastre sau bilanțurile istorice. Vor fi pe teren băieții. Ne bazăm pe ei, pe băieții lui Contra și, probabil, și pe cei ai lui Rădoi. Au atîtea fapte mărețe de împlinit! De exemplu, să-i păcălească pe spanioli măcar de un punct, ca să le arate că noi, căpșunarii, am fost staruri la Real și căpitani la Barcelona. Și, mai ales, ne-am dori ca băieții noștri să-i elimine pe suedezi, dușmanii noștri personali. Ar fi, într-adevăr, o revanșă istorică. Astfel, generația noastră, a lui Prunea, Dan Petrescu sau Belodedici, va dormi liniștită, înaintea unui alt turneu final.

Cît despre norvegieni… Avem boală și pe ăștia, pe scandinavi, în general. Da’ nu ne punem cu fraierii. Hai băieți, hai ai noștri, hai că se poate! Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100