Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cultul Marelui Cutremur

Zoom Cultul Marelui Cutremur

E limpede, nimeni nu știe nimic despre cutremure.

Când apar, apar, cutremură și câteodată rămân în urmă victime. Și e foarte bine când se fac exerciții de intervenție la cutremur.

De la băieți șarlatani care apar cu aplicații, ca numitul Guran Moise, până la alte alerte, e limpede că tot ce pot provoca acestea este haos și atât.

De ani și ani de zile îl tot vedem pe Gheorghe Mărmureanu la TV spunându-ne că nu are cum să ne spună ceva despre cutremur, dar că să nu-l mânie pe Sfântul Mare Cutremur, că el odată vine și, când vine, prăpăd face.

Mărmureanu e mai degrabă un preot al Cultului Marelui Cutremur.

Totul se rotește în jurul acestui Mare Cutremur. Când vine el, cum arată el, are barbă, e ochelarist, și cât o să fie, și cum o să fie etc.?

Vine Metallica, vine Ed Sheeran, dar Marele Cutremur vine? Hm, nu știu ce să vă zic, impresarul său, domnul Mărmureanu, e puțin dezamăgit de România.

Există o aplicație RO-ALERT. Toți au crezut (ce tâmpiți!) că ar avea legătură cu un eventual cutremur. Mm, nu tocmai. E aplicația prin care, după cutremur, autoritățile îți transmit ce e de făcut. Presupunem deci că nu mai merge nici TV-ul sau cum? Pentru că mi-e greu să cred că doar alerta făcută de statul român ne-ar putea salva.

Un lucru e cert: poți fi avertizat de furtună, de ploi, de viscol, de toate intemperiile din mintea lu’ doamna Viorica, dar la cutremur nu s-a ajuns. Iar televiziunile nu fac altceva decât să întrețină această stare de imponderabilitate a minților: amețeală cu japonezii, care nu știu ce au descoperit, cu Mărmureni locali, cu aplicații ale unor șarlatani și tot așa.

Nu știu dacă există vreun subiect care să fie mai prost abordat în media decât Marele Cutremur, despre a cărui existență nimeni nu se îndoiește, dar despre care nimeni nu poate să spună nimic, probă supremă, de fapt, a habarnismului despre care vorbeam.

Nu, nu se poate spune când vine un cutremur decât atunci când îți tremură telefonul în mână și lustra deasupra capului.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  super!!!!!

 2. #2

  pai daca se opreste curentul, nu o sa mai mearga nimic pe baza de electricitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100