Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum a jupuit Elena Udrea de pe Cocoș mai multe piei decât avea

Zoom Cum a jupuit Elena Udrea de pe Cocoș mai multe piei decât avea

„Subsemnata Elena N. Gabriela Udrea,

având funcția de deputat în Parlamentul României […], cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal privind falsul în declarații, declar pe proprie răspundere că împreună cu familia dețin următoarele:”. Așa începea, în 2012, fascinanta poveste care este declarația de avere a doamnei deputat de Roman Elena Gabriela Udrea, căsătorită la acea dată cu domnul Dorin Cocoș. E importantă precizarea cu soțul pentru că, fix la începutul aceleiași declarații de avere, se specifică ce a înțeles legiuitorul prin „familie”: „Prin familie se înțelege soțul/soția și copiii aflați în întreținerea acestora”. Prin urmare, în declarația de avere a oricărui demnitar și funcționar român trebuie trecute atât bunurile proprii, cât și cele comune și cele care aparțin exclusiv soțului/soției sau copiilor aflați în întreținere. Căci când copilul nu mai este în întreținere, el poate liniștit să o taie de acasă cu mare parte din averea părinților, astfel încât aceasta să nu mai bată la ochiul iscoditor al alegătorului sau al ziaristului.

Bună cunoscătoare a legii

și a cerințelor draconice ale acesteia, Elena Gabriela, de profesie avocat, trecea în declarația de avere din 2012 cam tot ce deținea atât singură, cât și împreună cu soțul, Dorin Cocoș.

Astfel, Elena Udrea deținea împreună cu soțul şapte terenuri și patru imobile, plus un imobil a cărui proprietară era în proporție de 100%. Mașinile cuplului erau, în 2012, în număr de două (un Mercedes și un Fiat 500).

Cuplul avea opt conturi bancare, nici un împrumut la bancă, iar soțul avea acțiuni de 427.500 de lei la propria-i firmă, în timp ce mai investise sub formă de împrumut în nume personal 275.000 de euro într-o altă firmă ce-i aparținea. Doamna câștiga anual 55.440 de lei ca deputat, iar domnul câștiga, din salariul de director al propriei firme, 33.364 de lei, plus dividende de 1.060.000 de lei în 2011 și 355.000 de lei în 2012 de la două firme, dintre care doar una apare în declarația de avere. Pe lângă toate acestea, Dorin Cocoș împrumutase, în 2011, 500.000 de euro de la Dinu Pescariu, urmând să-i dea înapoi în 2021.

Dacă, în 2012, în declarația de avere

există o singură neconcordanță, soțul Dorin Cocoș încasând dividende de la o firmă la care uită să-și declare acțiunile, lucrurile se complică în 2013 și în 2014, odată cu divorțul celor doi.

Căci, după cum știți, Elena N. Gabriela Udrea și Dorin Cocoș au divorțat în iunie 2013.

În urma divorțului, cei doi partajează voluntar cele şapte terenuri și cele patru imobile. Astfel, din cele şapte terenuri, cinci revin integral doamnei, unul doar în cotă de 1/2, iar unul doar în cotă de 1/4. Din cele patru imobile comune, Elena Udrea rămâne cu două în proprietate exclusivă și cu unul din care deține doar 1/4. Unul ajunge, cel mai probabil, la soț. Numărul de conturi ale Elenei Udrea rămâne același, de unde deducem că soțul, Dorin Cocoș, nu a avut niciodată conturi bancare care, însumate, să depășească echivalentul sumei de 5.000 de euro, pentru că, altfel, ar fi fost obligat să le declare în declarațiile anterioare ale deja fostei sale soții. Mașinile rămân, ambele, în proprietatea doamnei, căci nu se cade să lași așa o frumusețe să meargă cu transportul în comun.

În 2014 încep să apară minunile,

căci se pare că Dorin Cocoș, deși lipsit de conturi și fără venituri prea mari, mai avea încă de decartat. Așa se face că doamna Udrea vinde unui asociat un Porsche Cayenne Turbo, care nu apăruse până în momentul acela în nici o declarație de avere. Probabil că, pe deplin cuprins de remușcări, Dorin a venit pe înserat la poarta doamnei, depunându-i măgăoaia la picioare și cerându-și scuze că a ascuns existența sa consoartei și inspectorilor ANI. Cum, de asemeni, ascunsese acelorași și suma de 460.000 de euro pe care i-o depune fostei soții în conturi ca urmare a aceluiași partaj voluntar, la un an de la divorț.

Investițiile Elenei Udrea sunt mari

în 2013 și 2014, trecând peste un milion de euro băgați în terenuri agricole și investiții în diverse firme. A mai vândut un teren, a mai vândut două imobile, dar nici așa nu ar fi putut justifica banii investiți dacă nu ar fi avut cei 460.000 de euro de la Dorin Cocoș.

Ei bine, Dorin Cocoș, omul fără conturi și cu venituri anuale de 250.000 de euro, nu prea avea de unde să scoată peste noapte 460.000 de euro ca să-i depună pe altarul partajului voluntar. Cel puțin, nu în acte. Dar dacă e nevoie de justificarea unor sume, ce nu face un fost partener pentru cea care i-a înlesnit drumul spre primarul și apoi președintele Băsescu? Așa că să nu vă mirați dacă, de fiecare dată când va fi nevoie de o justificare a veniturilor, Elena Udrea va mai scoate din mânecă câte un purcoi de bani de la Dorin Cocoș. În definitiv, actele de partaj sunt confidențiale, iar dacă galantul Cocoș s-o fi obligat să cotizeze anual, cine suntem noi să-i negăm acest drept?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint