Hackerville este supranumele cu care specialiștii FBI
alintă Râmnicu Vâlcea. Dar Hackerville este întâi de toate Bucureștiul, patria infractorilor cibernetici care au îngrozit America, au golit conturile nevoiașilor milionari, au blocat pagina de prezentare a Pentagonului, au scuipat coji de semințe dincolo de porțile FBI și s-au plimbat în adidași duhnind a bălegar pe bulevardele virtuale ale NASA. SRI are o structură specializată în cyberinteligență, Centrul Național Cyberint. Șeful centrului este colonelul Florin Cosmoiu. În fața atacurilor cibernetice, SRI a adoptat o atitudine defetistă și trage înainte de a se întoarce de la luptă, doborât sau victorios, concluzii alarmante: extinderea tipologiei riscurilor în era informațională a condus la accentuarea incertitudinii asupra viitorului securității europene și euroatlantice.
Poți să te pui cu SRI, dacă zice SRI
că UE și NATO n-au viitor din cauza hackerilor? Nu poți. Poți să te aperi împotriva cyberatacurilor tu, ca utilizator de Internet? Ai putea, dacă te lasă SRI. Iată ce zice specialistul (= colonelul) în securitatea informației Eduard Bîsceanu, din cadrul SRI: în România nu sunt operaționale organisme civile specializate pentru centralizarea și analiza critică a incidentelor sau atacurilor informatice. De dragul securității Internetului tău, colonelul Bîsceanu s-a făcut civil și a trecut la conducerea Centrului național de răspuns la incidente de securitate cibernetică, CERT-RO, structură eminamente civilă din subordinea Ministerului Comunicațiilor, condusă de căpitani și colonei SRI fără uniformă.
Poți să mai zici acum că n-avem organism
civil specializat în centralizarea și analiza critică a incidentelor sau atacurilor cibernetice, așa cum au toate statele membre UE? Nu mai poți, că te-ar bate peste dește, cu un memory stick din lemn de gorun, dna căpitan SRI Mireille Rădoi, primul director civil al CERT-RO, transferată în interes de serviciu de la Centrul Național Cyberint al SRI, pentru executarea unei nobile misiuni. Următoarea misiune nobilă a dnei Rădoi a fost cea de candidat PDL. Misiunea lui Eduard Bîsceanu este și mai nobilă, deoarece trebuie să-i țină locul directorului general al CERT-RO, Liviu Nicolescu.
Care Liviu Nicolescu, colonel SRI fără uniformă,
mai execută o misiune pe altarul patriei, cea de șef al Direcției Studiouri Centrale a TVR și de consilier personal al președintelui-director al TVR. Liviu Nicolescu, două funcții distincte remunerate gras pe state de plată diferite. Prin anii 2000, când avea uniforma în rastel, Liviu Nicolescu combătea la Institutul de Tehnologii Avansate, din componența Directoratului de Comunicații și Tehnologia Informației, mai pe românește spus, UM 0296 a SRI. Lucrul pe care nu l-a putut lămuri absolut nimeni din țara asta este cum se face că, la data de 12.06.2013, Nicolescu depunea la registratura CERT-RO declarația de avere nr. 23/i, după ce la data de 25.02.2013, adică cu patru luni în urmă, depusese la registratura TVR declarația de avere nr. 694, pe care scrie, cu litere de o șchioapă, ÎNCEPUT DE MANDAT, în funcția de coordonator cu atribuții de director al Studiourilor Centrale ale SRTV.
Firește că dacă Liviu Nicolescu, colonel fără uniformă,
execută două sau chiar trei misiuni de serviciu (SRI) în TVR și este în același timp și directorul general al CERT-RO, Agenția Națională de Integritate (ANI) nu are cum să se sesizeze din oficiu, deoarece oficiul în subordinea căruia activează ANI este tot SRI, adică mama Centrului național de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) și tatăl natural al lui Mireille Rădoi, Eduard Bîsceanu și Liviu Nicolescu. Ce părere au UE și NATO despre Liviu Nicolescu, aflat într-un grețos, ilegal și nemaiîntâlnit conflict de interese? Atâta vreme cât UE și NATO se străduiesc să supraviețuiască, iar SRI le spune voalat că lasă c-o să vedeți voi cum o să dispăreți cât de curând, oficialii din cele două instituții se roagă de SRI să le mai dea câțiva ani de trăit.
Ba le dă și bani cu ghiotura, virați în programele
CERT-Ro, pentru a ține la distanță nucleele de criminalitate informatică și, nu în ultimul rând, pentru a monitoriza atacurile inițiate în proporție de 90% de pe teritoriul României. Bilanțul băieților din Hackerville este optimist. În România au reușit să infecteze 5.678 de domenii ro, cu diverse variante malware, de tipul zombie. Cu privire la IP-urile criminale identificate în România, aici lucrurile sunt tulburi: 288.366 în București și încă 189.720 de IP-uri neidentificate, ceea ce înseamnă că SRI, prin Cyberint și CERT-RO, poate lucra la șantaj cu UE și NATO: mai trimiteți bani să identificm toate IP-urile. Poți să te pui cu SRI, care zice că n-a identificat o grămadă așa de mare de IP-uri? Nu poți, dar ce poți este să te susuri pe el de Internet și să-ți începi, în sfârșit, o viață reală.
460 de vizualizări