Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să scapi dacă ești răpit, în trei pași simpli

Zoom Cum să scapi dacă ești răpit, în trei pași simpli

Să zicem că ești genul de om căruia îi place să se îmbrace provocator. Să zicem că faci imprudențe peste imprudențe, de exemplu ai încredere în instituțiile statului. Îmi pare rău să-ți zic asta, dar nu te văd foarte bine pe viitor. Practic, ești un caz tragic pe cale să se întîmple. Ce trebuie să faci?

1) Asigură-te că ești răpit într-o secție de Poliție, în timpul orelor de program – Asta nu îți garantează că o să fii găsit, dar măcar se micșorează mult aria căutărilor. Dacă nu-ți permiți luxul de a fi răpit dintr-o secție de Poliție, ca să fii sigur că ești luat în serios atunci cînd suni la 112, menționează că ești lîngă o covrigărie și că tocmai au reducere la merdenele. De asemenea, nu îți garantează că o să vină cineva și pentru tine, dar la covrigi sigur o să se facă coadă. Nu uita să-i ceri răpitorului CNP-ul, inițiala tatălui, adresa completă, analizele medicale, două poze față și profil, o mărturisire scrisă în trei exemplare și un dosar cu șină. E posibil ca identificarea să dureze mult chiar și așa, dar măcar știi că nu i-ai pus pe oamenii ăia pe drum degeaba și nu-și mănîncă din timpul lor cu tot felul de detalii minore. Dacă chiar și așa nu se arată interesați de răpitor, spune-le că răpitorul crede că glumițele de pe contul de Facebook al MAI sînt imbecile și o să ai trei mașini cu girofarul pornit lîngă tine imediat.

2) Enervează-l pe răpitor punînd pariu pe cine o s-o dea în bară mai grav în timpul operațiunilor de salvare: STS-ul, Poliția, procuratura, clasa politică sau presa? – Ia pe rînd apărarea unei părți și acuză-le pe celelalte de jocuri murdare, după aia treci la instituția următoare și tot așa. Prins în acest cerc vicios al incompetenței criminale, orice psihopat va ajunge la concluzia că nu trebuie să-ți facă nimic, e mult mai sadic și mai pervers să aștepte să te omoare birocrația, gafele interinstituționale, incompetența și prostia. Partea proastă e că s-ar putea să aibă dreptate.

3) Înduioșează-l pe răpitor spunîndu-i că oricum toți murim accidental din cauza neglijenței statului, mai devreme sau mai tîrziu – Poate un cutremur, poate un incendiu, poate un microb luat din spital. Ce rost are să le facem treaba mai ușoară nenorociților? Adică ori sîntem golani, ori nu mai sîntem golani! Că, altfel, criminali în serie mai deranjați decît statul nu există.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale