Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cumpăraţi cardul de reducere de la Apple Store, că e o mare ţeapă

Zoom Cumpăraţi cardul de reducere de la Apple Store, că e o mare ţeapă

Încurcate sînt căile internetului, aşa că nu fiţi miraţi dacă v-a poposit în Inbox un mesaj de la discount@apple.com  (vezi poză), în care iBăieţii vă promit un credit grăsan de 100$ dacă…ei bine, aici e-aici.

Oficial, mesajul curge cam aşa: “Acest credit de 100$ îl veti obţine automat dacă veţi cumpăra un card de reducere de 9$. Dacă doriţi acest card, trebuie neapărat să completaţi formularul ataşat acestui mail”.

Sigur, un om cu o paranoia decentă (v-am mai zis, pe net paranoia este bună) s-ar întreba de ce oferta e 1) în dolari australieni şi 2) valabilă doar în Australia, dar noi nu ne batem capul cu aşa ceva. Important e că Apple dă gratuit 91$, restul e tăcere.

Aşa că ignoraţi cu bună ştiinţă faptul că vi se cere o cantitate ridicol de mare de informaţii, de la nume/adresă/data naşterii şi pînă la numele de fată al mamei sau, de ce nu, numele de fată al tatălui (Nu vă mai uitaţi strîmb, aveţi şi voi amici care sînt practic “măritaţi”). La fel, să nu vi se pară ciudat că acelaşi formular vă cere mîrlăneşte şi toate datele cardului  (inclusiv codul de securitate şi limita de credit). Nu e nimic suspicios în toată povestea asta şi mesajul nu e trimis de un pui de escroc care vrea să vă fure identitatea şi să vă lase în contul gol.

1 comentariu

  1. #1

    ultima propozitie e sarcastica nenea care ai dat comentariu de pe fb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale