Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce e importantă sufrageria lui Oprea?

Zoom De ce e importantă sufrageria lui Oprea?

Am auzit-o pe Laura Codruța Kövesi, la Vice.ro, vorbind din nou despre vizita la Gabriel Oprea. Vizita aceea, deja, poate părea o mare abureală, o fixație a adversarilor săi. E și asta. E și exploatarea ei politică, e și atacul dus împotriva DNA. Dar se întâmplă asta tocmai pentru că ”puritatea” a fost aura pe care, inutil, prostesc, au agățat-o unii pe dovleacul anticorupției. ”Eu niciodată nu am încălcat legea. Inerent, în activitatea de reprezentare a unei instituții poți să participi la evenimente private sau publice, unde ești invitat în calitate de reprezentant al acelei instituții”, a zis Kövesi, într-o încercare disperată de-a produce fum mai mult decât concertele lui Michael Jackson.

În sufrageria lui Oprea, Kövesi a pierdut ceva ce nu există, ceva inventat, ceva făcut din vorbe, din propagandă și multă ură. E vorba de rochia albă de dantelă în care anticorupția alerga despletită pe câmpiile înflorite ale patriei noastre, iar din fiecare pas al ei se plămădea în urmă-i un viitor frumos pentru copiii și nepoții noștri. E, poate, puritatea pe care ne-am tot dorit-o după Năstase și după hora baronilor jucată pe mecla țării. Dar e, mai ales, imaginea pe care Băsescu, apoi Iohannis au ținut cu tot dinadinsul s-o lipească de DNA. Iar Kövesi s-a arătat măgulită, s-a alintat ca o țoapă din Lehliu-Gară, dusă la Slobozia să-și aleagă pantofi de nuntă. Nimic din discursul doamnei nu a arătat că înțelege o iotă din ce înseamnă România, tranziția, o societate amestecată, săracă, îmbâcsită de securism și de politicieni duhnind a sume mari.

Ea însăși a mimat, a lăsat să se înțeleagă că lucrează într-o chilie și că freza din topor e semnul legământului făcut cu matematica austeră a dosarelor penale. Elena Udrea, Roberta Anastase, Anca Boagiu, EBA, toate, iată-le, niște desfrânate, niște boite. Kövesi a vrut, a cultivat figura de măicuță căreia i s-a arătat în vis calea cătușelor într-o noapte de pasiune mistică, închisă în sala cu stenograme a DNA-ului.

De ce e importantă sufrageria lui Oprea? E locul în care Kövesi și-a pierdut virginitatea justițiară. Acolo, pe canapeaua penalului, sub respirațiile unui cerc intim de inițiați în mari furăciuni, Kövesi a lăcrimat.

Iar asta e foarte important nu atât pentru Kövesi, cât pentru înțelegerea fenomenului ”puritate” din care prea mulți respiră, cum respiră unii aurolac din pungă.

Dar, până la urmă, ce-ar fi de înțeles despre Kövesi, Oprea, Ghiță, vie, sufragerie?

Pentru început, te poți întreba dacă Kövesi ar fi stat măcar un an la Parchetul General fără să accepte colaborarea cu băieții ”buni” din Servicii sau din politică. Kövesi nu e prietenă cu Oprea din copilărie, iar acum drumurile vieții i-au adus în această situație. Nu, s-au cunoscut acum, de când au ceva de manțogărit, de când își ung unul altuia felia de pâine. La fel cu Maior, cu Florian Coldea și Sebastian Ghiță, și toți ceilalți. Ajunsă în funcția aceea, ea a fost luată în gașcă, ea s-a amestecat cu băieții, a început și ea să joace în jocul mare. Exact cum vedem alți procurori în alte combinații, de la Portocală la Eva.

Bineînțeles, e o prostie ce-am spus: Kövesi nu a pierdut nimic la Oprea. Singurul care a pierdut în noaptea aia a fost prostănacul de Geoană.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Pentru Popa & Huff:
  Mooaaahahahahahahahahahahaaaaaa…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]