Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Derby trece, derby vine

Zoom Derby trece, derby vine

– Multe-s vechi și nouă toate. Ce e rău și ce e bine, tu te-ntreabă, dă din coate! –

Dacă emoție nu e, nimic nu e. Pe chestia asta (că idee nu-i putem zice), ni se păru simpatic ultimul meci (“Eternul Derby”!!!) dintre Dinamo și Steaua. FCSB = Steaua, hai să nu ne luăm după chichițele avocățești ale unor apeviști ca colonelul Talpan.

A fost runda cu numărul 176, a unui meci disputat de două grupări care, împreună, au adunat 92 de trofee naționale. Așa susțin statisticienii – dacă or mînca ei căcat, atunci mîncăm și noi. Noi, am mai spus, n-avem vreo mare simpatie pentru Steaua sau Dinamo, urmașele temutelor cluburi departamentale. În armată nu ne-a plăcut, iar de Dinamo, de asemenea, ne-am ferit ca de Necuratul.

Cu toate aceste cuvenite rezerve, subiectiv recunoaștem că nu ne-a picat tocma’ rău recentul Dinamo-Steaua. A fost pe gustul locului nostru – ca șaorma, cu de toate. Am gustat partida, pen’ că ni s-a servit tot tacîmu’ – luptă, faze, goluri, unul chiar meseriaș (Sin de la Dinamo, din lovitura aia liberă…). Eliminări, lovituri de la 11 m, decizii controversate de arbitraj. Păi, ce ți-ai mai putea dori, prietene, de la “Eternul Derby”? Publicul, mai ales publicul, a întreținut atmosfera, cu toate excesele unor decerebrați care țin morțiș să dea cu bombardeaua în teren. Ce-o fi în mințile tulburate ale acestor tembeli de galerie e mai greu de deslușit. La pîrnaie! Dar, ca spectatori neutri, iarăși am apreciat faptul că galeriile ambelor echipe s-au străduit, așa cum le-a dus capul, să întrețină o atmosferă de mare derby. Deși meciul, în sine, n-a fost cine știe ce, ei bine, urlăturile din peluză l-au făcut ceva mai bun. Emoția contează, asta ziceam!

Acuma, desigur, am putea fi și răutăcioși, urîcioși, haters, cum s-ar zice azi. Păi, ce mare derby de România a fost ăsta? Între echipa de pe locul 3 și aia de pe locul 9, între victimele Clincenilor și ale Voluntarilor? Între una fără șanse la titlu și alta de play-out, vai de mama ei? Ei bine, nu, refuzăm această tentație, e doar o capcană. Preferăm să privim partea plină a așa-zisului “Etern Derby”. Să nu credeți cumva că punem botu’ la textele cu “gîndirea pozitivă”, că vă dăm cu sticla-n cap! Tot ce susținem e că recentul mare derby le-ar putea pica bine ambelor inculpate.

Dinamo București, săraca, își mai recapătă demnitatea pentru play-out, cît de cît. Iar FCSB = Steaua, odată deprinzînd lecția umilirii, se va comporta altcumva în play-out, nu așa cum s-au comportat deunăzi fițoșii tineri de ‘jde milioane din tripleta Man-Moruțan-Coman.

Pe bune, au fost chiar o atmosferă și o trăire de mare derby. Emoția contează. Altfel, rămîne cum am stabilit: muie Dinamo, muie Steaua! Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale