Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre treaba aia pe care USL o face până la capăt cu oamenii PDL

Zoom Despre treaba aia pe care USL o face până la capăt cu oamenii PDL

Dacă v-ați numărat printre milioanele de români care au crezut sloganul cu dreptate până la capăt, puteți exclama, înainte sau după ce vă cârpiți una peste ochi, că ați fost un dobitoc. Pentru că nu numai că nu va fi până la capăt, dar USL nu pare să aibă de gând să facă vreo dreptate. Nu săriți la beregată precum Mihai Gâdea, întrebând ”Să mori tu, să moară mă-ta?”, că avem dovezi, nu venim așa, aiurea, în fața națiunii. Așadar, ia să vedem noi de ce marii evazioniști ai țării nu au motive de îngrijorare, mizând pe aceleași scheme și, foarte important, cam pe aceiași oameni ca pe vremea Guvernului PDL.

Sorin Blejnar a ajuns,

din Regina vămilor, ditamai nababul. Nu doar că nu l-a întrebat nimeni de sănătate decât așa, de formă, dar domnul Blejnar este specialistul pe care-l consultă televiziunile atunci când au nevoie de explicații în diversele spețe de evaziune fiscală. Blejnar intră pe toate posturile care-l solicită și, cu un aer competent, explică exact cum acționează evazioniștii. Realizatoarele TV cad pe spate, extaziate, invitații din studiouri la fel și nimeni nu-l întreabă pe Blejnar cum s-a luptat el cu infractorii de n-a prea reușit să-i prindă decât pe ăia care nu cotizau unde trebuie. Adică, să ne înțelegem: dosarele trimise azi în judecată îi au drept autori pe evazioniștii din vremea lui Blejnar. Ce s-o mai distra Blejnar pe seama useliștilor care-i promiteau peste tot că va înfunda pușcăriile ne putem doar închipui. Bine, nici cât l-a costat pe Blejnar liniștea nu știm. Ar putea să știe Codruț Marta, dar sigur ăsta e într-o lume mai bună.

Viorel Comăniță este

un tip care a părăsit sediul Autorității Naționale Vamale cu cătușe la mâini, în 2012. În calitatea sa de șef al acestei instituții, Comăniță a fost acuzat de toate infracțiunile economice prevăzute de Codul Penal. Dar n-a fost suficient pentru a fi dovedit, Comăniță fiind acum liber și având timp să se întâlnească des atât cu fostul său șef, Sorin Blejnar, cât și cu actualul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu. Gurile care merită plesnite de rele ce sunt susțin că Viorel Comăniță a scăpat de acuzații pentru că a fost coleg de liceu, la Sibiu, cu doamna Kövesi, dar noi credem că aceste zvonuri sunt doar atacuri nefondate asupra statului de drept din România, pe care nici nu-l conduc procurorii lui Traian Băsescu.

Gelu Ștefan Diaconu este

actualul șef al ANAF, un băiat liniștit, care l-a și adus pe Comăniță în sistem, în anul 2005. Când Diaconu a trecut la Ilfov, în anul 2009, Comăniță a fost preluat de către Blejnar, care l-a pus la Direcția de Supraveghere Produse Accizate și Operațiuni Vamale, pentru ca în 2011 să-l numească la șefia ANV. Între 2009 și 2012, Comăniță i-a fost recunoscător lui Diaconu, care-l adusese în sistem, și l-a lăsat pe acesta să-și facă treaba la Ilfov, așa cum își fac treburile în general șefii de instituții din România, cărora le apar averi din care nu pot justifica nici a zecea parte.

Ei bine, acum, Comăniță și Diaconu sunt la fel de apropiați ca pe vremuri. Adică, de curând, nepoata lui Diaconu și-a botezat un copil. Nu putea lipsi, desigur, de la eveniment Viorel Comăniță. Și, pentru că nu-l mai poate pune în vreo funcție, fiindcă bate la ochi, Diaconu lucrează cu Viorel Comăniță prin intermediul oamenilor pe care fostul șef al ANV i-a lăsat în ANAF. Știm, vreți exemple. Avem. Irina Tănase, fosta adjunctă a lui Viorel Comăniță, a trecut de la funcția de șef serviciu Autorizări din cadrul ANV la postul de director la Supraveghere Vamală. Alexandru Ban, directorul Direcției Juridice de pe vremea lui Comăniță, este acum director la Vama Sibiu, ciobanii (așa sunt numiți evazioniștii în domeniul petrolier din zonă) știu de ce. Mirela Brăgădireanu, șef serviciu sub Comăniță, este acum șef Supraveghere Vamală la Regionala Prahova. Lista poate continua, dar nu vrem să vă încărcăm aiurea memoria.

Ideea e că Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, oamenii vizați de dezvăluirile făcute de useliști înainte de alegerile din 2012, sunt mult mai apropiați de deciziile care se iau la nivelul ANAF decât s-ar putea crede. Așa cum nici Diaconu nu este străin de fostul regim. Vorba aceea, noi clădim o lume nouă, nu vouă. Și-acum priviți fotografia alăturată. Mai crede cineva că Blejnar și Comăniță nu au destule subiecte de discuție? Mulțumim, mai poftiți pe la noi.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint