Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dezastru! România renunţă la construirea de austostrăzi încrustate cu diamante!

Zoom Dezastru! România renunţă la construirea de austostrăzi încrustate cu diamante!

Firma Bechtel a redus tariful cerut pentru Auto­strada Transilvania, însă calitatea lucrării va avea de suferit. Americanii au anunţat că asfaltul de pe autostradă nu va mai conţine, ca până acum, diamante, pietre preţioase şi pilitură de aur. 

Iată ce a declarat un reprezentant al companiei, imediat după ce Bechtel a acceptat să construiască Autostrada Transilvania pentru un preţ mult mai mic: „Dai şase milioane de euro pe kilometru, şase milioane face. Credeam că românii vor să ruleze cu maşina pe un asfalt luxos, cum n-au nici vedetele de la Hollywood. Mă rog, se pare că m-am înşelat“.

Până acum, firma Bechtel a construit 50 de kilometri de autostradă la un preţ exorbitant, de peste 20 de milioane de euro pe kilometru. Americanii ne-au asigurat însă că lucrarea face toţi banii, deoarece este încrustată cu diamante aduse din Africa de Sud şi conţine pilitură de aur de 24 de carate. „Pe unele porţiuni, privită de sus, autostrada arată ca un colier magnific, ornat cu pietre preţioase. E ceva deosebit“, a declarat reprezentantul companiei americane. 

Din păcate, celelalte tronsoane ale Autostrăzii Transilvania nu vor avea nimic din luxul şi strălucirea porţiunii deja construite, dintre Turda şi Gilău. Asfaltul va fi unul banal şi nu le va oferi românilor decât plăcerea condusului şi promisiunea că vor ajunge la destinaţie într-un interval rezonabil, pe un drum neaglomerat.

De-a lungul timpului, Ministerul Transporturilor a cheltuit sume exorbitante pe lux şi distincţie. Centura de Vest a Ploieştiului, de exemplu, a costat e­norm deoarece a fost creată de un cunoscut designer de autostrăzi italian. Anul trecut, fostul ministrul Radu Berceanu s-a arătat foarte mândru de investiţie, declarând următoarele: „Avantajul cen­turii este că se potriveşte la orice şi nu se demodează niciodată. Din păcate, ea face parte din colecţia de primăvară-vară, aşa că iarna vă sfătuiesc să apelaţi la rute ocolitoare“.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale