Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Din cadru rupi o rămurea

Zoom Din cadru rupi o rămurea

► Dacă urmăriţi Focus, pe Prima TV, sigur îl ştiţi pe Iosif Gligor, corespondent din Ardeal. E chiar de-acolo, are mustaţă cu specific local şi, deseori, prezintă ştiri în costum popular, vorbind cu accentul pitoresc al zonei. Mă simt discriminat: adică de ce n-ar exista şi prin celelalte regiuni (voievodate?) corespondenţi care să promoveze portul şi vorba locului? De ce nu există şi un corespondent de Vaslui, de pildă, care să apară pe post beat în permanenţă, cu mustu-n freză, şi să zică „Ghini v-am găs’t, uăi, tilispiectatori! Şi faşiţ’, uăi, în studio, uăi, cî nu s-audi? Ţîni, uăi, ligătura!“?

► Am urmărit la PRO TV ştirea estivală de pe Litoral „Vacanţă în stil românesc“. Pe lîngă tradiţionalele secvenţe cu români care se ardeau la soare, apăruseră melteni care vindeau pe plajă mere glazurate, nămol, pietre de călcîie sau porumb fiert, plus un tînăr de peste Prut care se spăla în mare cu săpun. ­Nu înţeleg unde sînt turiştii veniţi pe Litoral ca să-şi spele caii şi să-şi clătească ochii, în paralel, cu o ţîţă topless.

 ► Pasajul Basarab, ziceau joi reporterii Pro TV, ­­duduie zilnic la vreo 100 de decibeli. În acelaşi timp, Uniunea Europeană abia dacă scoate un amărît de 50, amănunt care face complet inexplicabilă revolta blocatarilor bucureşteni de la etajele superioare, cărora le trece pasajul pe la geam. O dată-n viaţă batem şi noi Europa la ceva şi voi vă plîngeţi? Ruşine! Fiţi bucuroşi că, de-acum, puteţi oricînd găsi un taxi direct pe covorul din sufragerie, chiar dacă nu l-aţi chemat. 

 ► În aşteptarea calificărilor de Formula 1, am căscat gura cîteva minute pe DigiSport, la curse de motociclete. În zece minute, trei motociclişti au dat cu fundul de pămînt, bătîndu-se cu pumnii-n cască de nervi. Cînd să schimb canalul, convins că asist la o întrecere de amatori luaţi din public, undeva în negurile plutonului, la o curbă pe care şi un copil ar fi luat-o cu tricicleta, cade un motociclist. Atît i-a trebuit unuia dintre comentatori ca să se pună pe urlat: „Stefan Bradl e om! Stefan Bradl e şi el om!“. La cîţi au căzut în decursul celor zece minute, cam mulţi oameni în cursă şi cam puţini motociclişti.

 ► La Burlacul, o concurentă blondă cu buzoaiele duduind de silicon îi făcea nişte reproşuri protagonistului emisiunii: „Eu am vrut să mă cunoşti, am fost sinceră cu tine, am vrut să te cuceresc, am vrut să fii bărbatul cu care să-mi petrec… următorul timp din viaţa mea“. N-a precizat şi de cît timp era vorba, da’, după cum arăta, juma’ de oră cu tot cu duş i-ar fi fost de-a­juns. 

 ► Mai nou, PRO Cinema a început să bage casete video cu filme istorice. Aşa am văzut o superproducţie cu daci şi romani, care vorbeau perfect româna. Pe bune, înţelegeam perfect tot ce zicea Decebal. Totuşi, m-a nedumerit love story-ul dintre un general roman, Severus, şi o dăcoaică superbă, căruia i se ghiceau nişte bulane deosebite sub portul popular. Oricum, jumate din film, pînă să se despartă din motive istorice, doar s-au ţinut de mînă. Nu tu sex, nu tu poziţii antice de desfrîu. Şi-atunci cum a apărut poporul român? Dintr-un pupic pe obraz?

 ► Am văzut că Sport.ro transmite o competiţie de tăiat lemne. Pare genul de sport inventat de un ţăran leneş, dar deştept, care, văzînd că nu are ce pune pe foc, a îndemnat doi malaci să se întreacă la dat cu toporul. Probabil că le-a zis ceva de genul: “Ca să stabiliţi cine e mai puternic, nu vreţi voi să-mi tăiaţi lemnele astea?” Ar trebui să existe şi o variantă feminină a sportului, evident ceva mai uşoară. Cine n-ar vrea să vadă o competiţie de tăiat roşii sau de curăţat cartofi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100