După dezvoltatorii imobiliari care construiesc după ureche, Bucureștiul mai are o problemă: palmierii plantați fără autorizație. Toată chestia cu palmierii puși de Negoiță și scoși de Nicușor Dan e greșită pe multe niveluri, dar e amuzantă pe și mai multe. De exemplu, e ciudat că, într-un oraș sufocat de poluare, unde stai secole în trafic și care s-a umplut de ghetouri cu clădiri de 11 etaje înghesuite de-a lungul unor ulițe, într-un oraș unde iarna, de nevoie, faci duș cu apă rece ca-n fanteziile lui Joe Rogan, într-un oraș care stă să se dărâme peste locuitorii lui la primul cutremur mai serios, ei bine, în acest oraș, doi edili se ceartă pe vegetație. S-au luat de la atlasul de botanică.
Apoi, e ciudat și că Negoiță s-a orientat către palmieri. Ce vrea să demonstreze? O vrea să tragă un semnal de alarmă în legătură cu încălzirea globală? Că-n ritmul ăsta o să devenim o țară cu climă tropicală?
Sau poate că face un statement civilizațional: vrea să arate că suntem o insulă de latinitate într-o mare slavă, însă o insulă tropicală de latinitate.
Nu știi până unde o să meargă Negoiță cu inițiativele astea. Într-o zi, o să ne trezim că a dat tot bugetul Primăriei de sector pentru niște boabe de fasole fermecate, din care crește un vrej imens, care ajunge până în nori, la casa unui căpcăun. Și-atunci o să aibă alte probleme Negoiță cu Nicușor Dan. Că cine i-a dat autorizație căpcăunului să-și facă casă pe nori, fix deasupra sectorului 3?
Sau Negoiță ar putea să aibă inițiative exotice și în legătură cu fauna. Parcă-l văd că înlocuiește șobolanii din sector cu porcușori de Guineea. Toți șobolanii, inclusiv cei din subsolul blocurilor, de la ghenă sau de pe conductele de apă. Vor fi niște lucrări mai ample ca la anvelopare.