Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

DNA, cel mai bun înălbitor de halate medicale – cazul lui Virgil Păunescu –

Zoom DNA, cel mai bun înălbitor de halate medicale – cazul lui Virgil Păunescu –

Comuna Șerbănești, din județul Olt, ar vrea să-și onoreze, din când în când, fiii deveniți celebri, care performează în domeniile lor de activitate, care aduc glorie și onoare comunei. Dar, din păcate, nu poate face asta mereu, pentru că, în mod inexplicabil, își mai pierde fii pe drum, în mod misterios.

Un astfel de fiu al comunei, un merituos, un performer, un om deosebit, este Vergică Gălușcan. Vergică Gălușcan nu apare, din păcate, printre personalitățile născute în Șerbănești, deși, desigur, ar merita pe deplin. Ce, n-ar fi avut și el loc alături de Dumitru Caracostea, Dumitru Popovici, Dumitru Caciona, Teiu Păunescu sau Paul Pârșan? Ar fi avut, ar fi avut, că doar este medic de renume mondial, inovator, profesor universitar, salvatorul omenirii. Din păcate, autoritățile care ar fi vrut să-l onoreze nu l-au găsit, pur și simplu.

Născut, așadar, în Șerbănești,

Vergică Gălușcan a făcut liceul în Timișoara, iar între 1981 și 1987 a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. După absolvire, până în 1990, a fost medic stagiar la Spitalul Județean din Iași. Între 1990 și 1992 a practicat medicina generală la Oradea. Între 1992 și 1994 a lucrat ca medic specialist în laboratorul Institutului de Sănătate Publică Timișoara, iar după aceea s-a angajat la SCJU Timișoara.

Aici i-au pierdut urma și vânătorii de celebrități din Șerbănești. Pentru că, în 1992, Vergică Gălușcan a dispărut de pe fața pământului. Dar nu, n-a fost răpit pentru organe, nu l-au luat extratereștrii să-i soarbă creierul și nici n-a fugit pe o insulă pustie. Vinovați de dispariția lui Vergică Gălușcan sunt angajații Ministerului de Interne, care, prin decizia nr. 153032/1 din 1992, au aprobat schimbarea numelui lui Vergică Gălușcan în Virgil Păunescu.

Poate că numele Virgil Păunescu

vă este mai cunoscut decât Vergică Gălușcan. Ar trebui, cumva. Medicul Virgil Păunescu, șeful clinicii Oncogen din Timișoara, a apărut recent la televizor, povestind că el și echipa lui au descoperit leacul pentru coronavirusul din China. Da, da, Virgil Păunescu, fiul comunei Șerbănești, a descoperit leacul pentru coronavirus. În mod inexplicabil, CNN, Euro News, Fox News, Reuters și, în general, marile instituții de presă ale lumii nu i-au dat pic de atenție doctorului Păunescu. Da’ deloc-deloc nu l-au băgat în seamă. Nici chinezii nu l-au băgat în seamă. Nu s-au repezit să-l ia pe sus, cu tot cu leac, și să-l ducă să salveze oamenii din Wuhan. Vă dați seama? Omul e gata să salveze planeta de coronavirus, dar planeta nu vrea să fie salvată de el! De ce, de ce atâta nedreptate? Cât vom mai suporta să ne fie ignorate valorile?

În fapt, Virgil Păunescu n-a descoperit

decât PR-ul la televizor. N-a descoperit nici un leac și este foarte departe de așa ceva. Dar ce, îl doare gura să spună asta? Nu, nu-l doare.

De fapt, Virgil Păunescu s-a familiarizat cu PR-ul cu mulți ani în urmă. Înscris la un moment dat în PNȚCD, a avut parte de contacte fructuoase cu media, mai ales când a fost consilier al ministrului Sănătății de pe vremea guvernării CDR. Ba a fost, chiar, primul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, timp de o lună, până când CDR a pierdut alegerile și a ieșit din istorie.

În 2002, Virgil Păunescu s-a înscris în PNL, partid pe care nu știm să-l fi părăsit până în ziua de azi. În 2005 a constatat că a meritat să se înregimenteze politic, devenind, între mai și octombrie, secretar de stat la Ministerul Sănătății. După aceea, datorită vastei sale experiențe, a fost cooptat de președintele Băsescu în echipa sa, devenind, din 2006 până în 2014, consilier prezidențial, șeful Departamentului de Sănătate Publică de la Cotroceni. Și încă nu descoperise leacul pentru coronavirus, vă dați seama.

Ei bine, din perioada

în care era consilier prezidențial datează și problemele sale penale. În 2013, pe 15 iulie, DNA se sesizează din oficiu și începe urmărirea penală în cazul domnului Păunescu, pentru infracțiunile de cumpărare de influență, trafic de influență, dare și luare de mită, abuz în serviciu.

Ce constatau procurorii, la acea dată: „În anul 2012 numitul Iman Vlad Francisc ar fi acordat foloase necuvenite numitului Păunescu Virgil – consilier prezidențial în cadrul Departamentului de Sănătate aflat în subordinea Președinției României, foloase constând în lucrări de reabilitare la imobilul aparținând societății AGRO VLAD SRL, pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Sănătății în vederea alocării de fonduri pentru achiziționarea de aparatură medical destinată Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. Din datele existente, aparatura necesară trebuia achiziționată de la societatea VFI Medica SRL – societate având ca obiect de activitate principal comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice, iar ca asociat unic pe Iman Vlad Francisc.

Pentru alocarea fondurilor numitul Păunescu Virgil trebuia să își exercite influența asupra numitei Bumbac Georgeta – director general în cadrul Ministerului Sănătății – Serviciul de buget finanțe.“

Ei bine, Virgil Păunescu

a fost penal până pe 23 mai 2019. Atunci, cu mult dispreț față de adevăr, DNA a clasat dosarul doctorului Păunescu. Cum de ce? Luați de aici:

„Cu privire la foloasele ce ar fi fost acordate de Iman Vlad Francisc consilierului prezidențial Păunescu Virgil, constând în lucrări de reabilitare a unui imobil situat în localitatea Orțișoara, jud. Timiș, aflat în patrimoniul societății Agro Vlad SRL:

În urma interogării bazei de date a Oficiului Național al Registrului Comerțului a rezultat că în evidențele acestei instituții nu există o societate cu denumirea Agro Vlad SRL. Totodată a mai rezultat faptul că nici un membru al familiei numitului Păunescu Virgil (respectiv soția Păunescu Maria Elisabeta, în prezent decedată, sau cele 2 fiice, Păunescu Elena Alexandra și Păunescu Andreea) nu dețin și nici nu au deținut părți sociale la vreo societate comercială.“

Vai, vai, cât de oropsit pe nedrept a fost doctorul Păunescu. Așa să fie, însă?

Nu. Practic, procuroarea Ionela Crina Bălan, cea care a clasat dosarul lui Păunescu, a mințit grav în ordonanța de clasare.

Procuroarea Bălan a căutat la registrul comerțului firma Agro Vlad SRL și n-a găsit-o. Așa că a clasat dosarul.

Daaar, căci există și un „dar“, la Registrul Comerțului se găsește firma Agro-Vlad SRL. Care, ce să vedeți, are punct de lucru în localitatea Orțișoara, județul Timiș. Al cărei sediu din Orțișoara a fost renovat de către firma mituitorului Vlad Francisc Iman.

Diferența dintre ce n-a găsit procuroarea Bălan și ceea ce există în realitate este o cratimă. Da, da, o cratimă. Păunescu a luat mita pe firma cu cratimă, procuroarea n-a găsit firma fără cratimă.

Mai mult, în ordonanța de clasare, procuroarea Ionela Crina Bălan a mai strecurat o minciună sfruntată: „Nici un membru al familiei numitului Păunescu Virgil (respectiv soția Păunescu Maria Elisabeta, în prezent decedată, sau cele 2 fiice, Păunescu Elena Alexandra și Păunescu Andreea) nu dețin și nici nu au deținut părți sociale la vreo societate comercială“.

Culmea este că Elena Alexandra Păunescu, fiica lui Virgil Păunescu, a dobândit acțiuni în firma Agro-Vlad SRL în 4 decembrie 2011 și a ieșit din acționariat în 12.12.2014, la mai bine de un an de când DNA începuse cercetarea penală în cazul tatălui său. Să spui, ca procuror, că respectiva persoană nu a deținut acțiuni în nici o firmă, niciodată, este strigător la cer, revoltător, o mușamalizare ordinară.

Dar, hei, vorbim despre un membru PNL, partidul domnului Iohannis. Cum să-i condamni membrii, cum să nu le acoperi faptele penale, chiar dacă trebuie să minți ordinar pentru asta?

3 comentarii

 1. #1

  Intr-o tara normala, una ca Balan, pentru fals, iar in cazul ei e si factor agravant, orice judecator avand in vedere consecintele sociale ale faptei o plasa in arest. Dar cine ar fi curios sa parcurga activitatea individei din 2005 la zi, nu mai mult, s-ar ingrozi. C-am in cheia asta ar trebui opinia publica sa vada avantajele (mai presus de lege) ale acestei categori sociale (magistratul) care este principalul vinovat de ce a ajuns tara asta si cerbicia cu care se lupra sa si le pastreze in dispretul total al celor care platesc. Vezi pensii speciale, decontarea serviciilor medicale lor si membrilor familiei, decontarea drumurilor in concedii, decontarea fara limita in timp a locuintelor etc.

 2. #2

  In primul rand ar trebui cautate originile distinsei doamne procuror si ce a facut dumneaei pe la parchetul local Timisoara.Pe de alta parte, toata lumea stie ca Vergica este omul seviciilor si are grade pe umar asa ca nu va mirati de clasarea dosarului.Se leaga lucrurile, nu?

 3. #3

  Mai lasati-ne d-le cu inscrisul asta in partide ca sa ai avantaje. Umbla vorba c-au fost racolati, agatati cu o manarie, amenintati cu puscaria iar apoi, dupa ce au fost inrolati, au fost repartizati in partide sa execute. Si sigur ca executa ca altfel li se activeaza dosarul si in cateva luni ajung dupa gratii. Au nevoie de unul pe o functie, dau un search in baza lor de date si gasesc unul rapid tocmai potrivit (gen Gălușcan) pe care-l activeaza. Zice lumea ca tot asa ar fi ajuns unul anonim de prin Banat premier.
  La fel si cu ,,procuroarea” Bălan. Sigur ca o au la mana cu vreo manarie de a fost nevoita sa execute inalbirea dosarului. Este atat de evident acolo totul incat, daca ar vrea s-o execute, oricand ar elimina-o din magistratura si ar mai face si puscarie pentru masluirea dosarului. Dar o tin in sistem pt. ca au nevoie de astfel de scursuri la manevre de acest fel.
  Am vazut o stire referitoare la un ,,concurs” pt. 4 posturi (neimportante) in politie. 48 s-au inscris pntru cele 4. Si au fost posturi in politie intr-un orasel in provincie si nu-n servicii. Adica mai pe romaneste poporul ,,din ce in ce mai educat” a prins ideia si se imbulzeste sa se inroleze de buna voie. Iar pentru ceilalti care inca nu s-au decis se aduna de zor motive de convingere pt. inrolare. Au trecut deabia 30 de ani si ne-am intors la ,,partidul unic”. Cu mai multe aripi (psd, pnl, usr etc) asa ca sa se mai pastreze inca aparentele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]