Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Doi hingheri, acuzați că au torturat un maidanez care era de fapt ofițer sub acoperire

Zoom Doi hingheri, acuzați că au torturat un maidanez care era de fapt ofițer sub acoperire

Hingherii sunt acuzați că au dus la adăpostul de animale un câine fără stăpân, pe care au amenințat că-l eutanasiază dacă nu le plătește o importantă sumă de bani. Trebuie menționat că angajații primăriei nu aveau mandat de capturare și că patrupedul a fost reținut dintre blocuri  în mod abuziv.

La adăpostul de animale, ei au legat câinele cu o zgardă de scaun și l-au lăsat acolo să se mai gândească. Redăm câteva fragmente din convorbirea dintre hingheri și câine, pentru a scoate în evidență brutalitatea cu care a fost comis abuzul:

Hingherul 1: Și zi așa, nu vrei să ne dai banii. Preferi să mori ca un câine.

Câinele: Asta e. Nu prea am de ales.

Hingherul 1: Îți dai seama că, dacă-ți dau un bocanc în cap, nu pățesc nimic. Ce-o să faci, o să depui reclamație? E cuvântul meu împotriva cuvântului tău, iar tu ai marele dezavantaj că nu poți vorbi.

Hingherul 2: Băi, ai grijă! Mie câinele ăsta nu-mi inspiră încredere. Arată un pic ciudat. Dacă suntem filați? Dacă e de fapt o cârtiță?

Hingherul 1: Ce, ai înnebunit, cum să fie cârtiță? Nu vezi că-i câine? Ia zi, mă, ce ești tu?

Câinele: Câine, câine.

Hingherul 1: Așa!

Hingherul 2: Da, mă, da nu e cam mare? E cât mine de înalt. Și merge pe două picioare. Și vorbește, în puii mei! Gândește-te și tu: unde ai mai văzut câine care să știe limba română mai bine decât noi?

Câinele: Dacă vă zic că sunt câine.

Hingherul 2: Și atunci cum de mergi pe două picioare?

Câinele: Înainte să ajung pe drumuri am lucrat la circ. Acolo am învățat să stau pe labele dinapoi și am rămas așa. Acum să vreau și nu mai pot să merg în patru labe. Mă rog, trebuie să mă forțez un pic. Ah, ce vremuri. Trăiam pe atunci în lumina reflectoiarelor. Dacă ați auzit de mine, eu eram câinele de circ care știe legislația pe de rost. Și acum mai știu câte ceva.

Hingherul 1: Perfect, dacă ne spui ceva din codul penal te credem.  Uite, mă, așa poate să ne demonstreze că e câine și nu ofițer acoperit, cum bănuiești tu ca prostul.

Câinele: Despre ce vreți să vă vorbesc? Despre infracțiunile de viol? Despre tâlhărie? Despre penalitățile pe care le implică practicarea prostituției?

Hingherul 1: Nu merge așa, tăticu'! Te întrebăm noi pe tine. Ia zi, articolul 283.

Câinele: Articolul 283 se referă la falsificarea de timbre. Falsificarea de timbre, mărci poștale, plicuri poștale, cărti postale, bilete ori foi de călătorie sau transport, cupoane răspuns internațional, ori punerea în circulatie a unor astfel de valori falsificate, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Hingherul 1: Ia uite-l, mă, că știe! Ți-am zis eu că-i câine?

După acest dialog, ofițerul sub acoperire a fost bătut cu bocancul de ambii hingheri, care nu au ezitat să-l catalogheze drept potaie. Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și tortură. Gurile rele spun însă că hingherii n-ar fi fost reținuți dacă animalul abuzat nu era de fapt un ofițer sub acoperire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]