Gest incredibil al polițistului Cristian Cioacă. După ce a sacrificat porcul în mod tradițional chiar în sufragerie, el l-a transportat la adăpostul întunericului într-o pădure de pe culoarul Rucăr-Bran, unde l-a îngropat la trei metri sub pământ, ca să nu fie găsit de autorități. Imediat ce a scăpat de cele 115 kilograme de carne, șorici gusos și slănină, Cioacă s-a întors acasă și a zugrăvit pereții, pentru a îndepărta urmele de sânge.
”În fiecare an, după ce tai porcul, arunc într-o râpă uniforma de polițist pe care am purtat-o în momentul sacrificării animalului”, povestește Cioacă. ”E un fel de tradiție în familie, nu știu cum să vă spun. Simbolizează curățarea de păcatele comise în anul care tocmai a trecut.”
Cioacă a ținut să precizeze că prepararea porcului nu durează mult timp, deoarece tot ce are de făcut e să îngroape carnea într-un loc izolat din pădurile Carpaților. ”Eu apelez doar la rețete simple. Nu sunt genul care să dea toată carnea prin mașina de tocat, deoarece la final rămâi cu oasele, iar pe astea tot trebuie să le îngropi”, a explicat polițistul.