Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

E posibilă călătoria în timp? 5 argumente pro şi 3 contra

Zoom E posibilă călătoria în timp? 5 argumente pro şi 3 contra

Studiul cercetătorilor chinezi (“nici măcar fotonul nu poate depăşi viteza luminii, deci nu mai visaţi la călătorii în timp, fraierilor!”) a pus pe jar lumea academică mondială. E corect raţionamentul? E complet eronat? Lumea ştiinţifică e divizată: savanţii au analizat, au calculat, au estimat şi acum se înfruntă în opinii bine documentate. Citiţi, cugetaţi şi formaţi-vă singuri părerea asupra subiectului:

Arugmente contra:

 

Tomás de Torquemada, PR Manager al Inchiziţiei Spaniole: Îi aşteptăm pe toţi promotorii acestei erezii la sediul nostru, unde îi vom lămuri asupra greşelii lor şi îi vom aduce pe calea cea bună. Veniţi cît mai mulţi, facem grătar!

 

Corneliu Vadim Tudor: Du-te dom'le de-aicea cu prostiile astea, că nu se poate. Mi-au zis-o azi-noapte nişte membri pe partid, veniţi special din 2055 să mă felicite că am ajuns preşedintele României. 

 

Cristi Minculescu (Iris): E imposibil, pentru că nu există trecut sau viitor. Uite, noi lălăim aceleaşi melodii de 20 de ani şi încă nu s-a prins nimeni.

 

Argumente pro:

 

Steve Jobs (tartor-sef Apple): Vom lansa în toamnă tableta iTravel, care vă va permite să călătoriţi în trecut. Călătorii în viitor? Nu ştiu ce să vă spun. Vedeţi dumneavoastră, noi am programat softul tabletei în limbajul Maya şi ne dă o eroare inexplicabilă la toate testele care trec de 21 decembrie 2012. 

 

CEO al unei mari companii de electronice chinezeşti: Sigur! La două luni după ce apare Apple iTravel. Şi mult mai ieftin, da?

 

Charlie Sheen (actor): Nu va mai miraţi atît, eu călătoresc constant. De exemplu, luni dimineaţa ies cinci minute să beau un păhărel şi, cînd mă întorc acasă, e deja vineri.

 

Albert Einstein (fizician): V-aş putea explica procedeul, dar sînteţi prea tîmpiţi ca să luaţi Bac-ul, darămite să pricepeţi chestii de fizică elementară.

 

Grup de români stabiliţi în Spania: Dacă eşti român, călătoria în timp e foarte posibilă. Se numeşte emigrare.

1 comentariu

 1. #1

  Argument pro:

  Anonim pe internet: Calatorie in viitor; se face in 3 pasi:
  1) bei o sticla de techila
  2) astepti 20 minute
  3) te trezesti 8 ore in viitor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100