Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gogoși

La căderea Constantinopolului, Mehmed al II-lea Cuceritorul n-a cutezat să-l dea afară pe Isus din Hagia Sophia, lăsîndu-i icoana pe pereți și conservîndu-i îngerii sub o tencuială albă spre a nu încălca preceptele Coranului care nu acceptă imagistica idolatră.

După aproape 600 de ani, trupele de ocupație ale lui Klaus Iohannis au comis o blasfemie nemaiîntîlnită în istoria creștinismului. Uitînd că Biserica e ambasada lui Dumnezeu, unde brațul înarmat al legii pămîntești nu poate pătrunde, polițiștii au scos cu forța dintr-o bisericuță din Constanța măicuțele venite să-și ia viza pentru lumea cealaltă, aplicîndu-le și o amendă albă pentru zile negre, că nu și-au ținut broboada pe nas.

Normal ar fi fost ca Preafericitul Daniel să-i afurisească pe violatori și să-l excomunice pe Iohannis, dar din păcate drumul Canossei nu trece prin Sibiu și nici haiducia tragicomică a lui ÎPS Teodosie nu poate scoate societatea civilă din morți.

Ar fi cazul să ne amintim că liberalul Mehmed n-a dat atunci comercianții afară din bazare, fiindcă a înțeles că lumea, chiar și-n clipe de cumpănă, nu poate funcționa fără mecanismul negustoriei.

Luîndu-și numele în deșert, Ludovic Orb-an a executat orbește directivele lui Klaus Iohannis și ca să-și justifice prostia de a-i ușui pe micii producători în frig, a aruncat anatema asupra vînzătorilor care ar fi niște intermediari ticăloși, uitînd că datorită lor funcționează capitalismul, că supermarketurile sunt chiar templele intermediarilor, că nu-ți servește chiar domnul colonel Sanders, personal, chicken-ul dat prin pesmet și că însăși meseria sa, de prim-ministru, nu e de producător ci de intermediar între stat și cetățeni. Exceptînd desigur zilele cînd își vinde singur propriile-i gogoși.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Din pacate prim-ministrul a ajuns doar un ,,intermediar între stat și cetățeni”. Uite c-au trecut mai bine de 30 de ani si singurul lucru vizibil ,,bine facut” a fost distrugerea ,,pas cu pas” a intelesului de stat. Dupa atatia ani ar fi trebuit ca toti ,,cetatenii” sa cunoasca ca statul sunt ei. Daca s-ar fi lucrat zi de zi la intelegerea importantei functionarii statului n-am fi ajuns unde suntem. Sigur ca n-ai cum sa afli detalii in vreo crasma astfel ca, cei care au inteles cum a stat treaba, au facut praf invatamantul (28 ministri in 30 ani). Si, uite-asa, entuziasmul de construire si consolidare a institutiilor statului s-a pierdut, statul visat de cetateni naruindu-se. Sigur ca trebuia sa apara ceva in loc. Astfel, prim-ministrul (si nu numai) a ajuns, asa cum spuneti, ,,intermediarul între stat și cetățeni” nemafiind reprezentantul cetatenilor in cadrul ,,organului central executiv al puterii de stat”.

  2. #2

    …Constantinopolelui. Zic și eu, o fi bine, o fi rău…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint