Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Petroave!

Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă de consecințele încălcării ei.

Ei bine, fostul președinte Traian Băsescu exact scuza asta a invocat-o în timpul procesului cu CNSAS. El nu știa, chipurile, că Securitatea era Securitate.

A doua penibiliciune vine, la toți foștii turnători, atunci când explică faptul că ei n-au turnat decât cetățeni străini. Și se-așteaptă să-i aplaudăm și să le spunem: „Băi, bine, bravo, bine le-ai făcut, că străinii nu e oameni!“.

Și pe asta a folosit-o Băsescu. El nu turna decât niște cehi care erau în relații cu un coleg de-al lui de facultate.

Toate astea, viteazul fost președinte de țară le-a declarat stând jos în fața instanței, căci, așa cum ne-a explicat avocatul său, starea de sănătate nu-i permitea să stea în picioare, cum fac alți cetățeni atunci când dau declarații în fața instanțelor de judecată.

Descoperim, după atâta vreme, că președinte, timp de două mandate, ne-a fost un laș. Bătăiosul care se lua de piept cu munții, muta mările și era de neclintit în fața furtunilor a ajuns un bătrânel bolnăvior care nu mai poate sta în picioare și care nu are tăria să-și recunoască trecutul infam.

Traian Băsescu nu mai este, în momentul acesta, o miză pentru nimeni. De aceea i s-a și „descoperit“ dosarul acum. Era, în sfârșit, voie, era la liber.

Ce poate păți Traian Băsescu dacă primește o sentință de colaborare cu Securitatea ca poliție politică? Nimic. Chiar dacă legea îi obligă pe toți cei ce candidează la o funcție publică să semneze o declarație dacă au colaborat sau nu cu Securitatea, până acum nici unul dintre cei care au mințit în aceste declarații nu a fost condamnat pentru fals. De parcă această infracțiune nu ar mai exista în Codul Penal.

Ar fi și culmea ca, după toate blestemățiile comise în 30 de ani de politică, turnătorul Băsescu să fie inculpat doar pentru atât.

Hai, Petroave, fii bărbat și acceptă ce-ai făcut, apoi cere-ți scuze. Oricum, nu-ți face nimeni nimic.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

7 comentarii

 1. #1

  sa dea banii inapoi pentru functiile luate prin fals. SA i se retraga privilegiile de fost presedinte. Sa si-o ia si pe EBA inapoi…

 2. #2

  si totusi, Petrov a lasat multe lucruri memorabile in urma lui…
  „O fi spus copilu’ ceva, o fi injurat”. „imi dau demisia in 5 minute”. „gaozar”, „tiganca imputita”, „the Sulaina channel”. si, sa nu uitam: „asa, cu tocuri cum e ea, Udrea a avut cea mai buna absorbtie”..

 3. #3

  FUGITI !!!!

 4. #4

  Nu voi intelege niciodata ciudata natura umana: basescu ne-a tras-o timp de 10 ani din toate pozitiile si n-a fost „gratulat” nici macar cu un murmur. Astia au aruncat galeti de bani peste populatie si au fost umpluti de flegme, In continuare , basescu ne suceste mintisoarele si noi ii platim un loc la Bruxeles, casa, masa, amanta, tigari, etc,

 5. #5

  Toată treaba asta cu Băsescu „colaborator al securității” e o vrăjeală. Băsescu era securist nu un amărât de „colaborator”.

 6. #6

  Că matrozul n’o să pațe nimic, aia e… era cumva prescris… Dar eu aș da o sentință de genul ”dragă popor român” adresată tuturor acelora care au avut toate sursele de informare la dispoziție și cu toate astea au cântat la mandolină refrenul ”Băsescu = anticomunism = justiție = iubire de țară” scuipând în creștetul celor care urlau disperați și demascau mizeria. Un fel de ”hai sictir- ciocu-mic” așa doar cu aer de restaurație morală… că eu, de exemplu, la câți scuipați mi’am luat de la unii care și astăzi dau lecții de morală, aș pune în discuție la dosarele de evaluare și ”hai să vedem ce’am pupat în ultimii cinci ani”…

 7. #7

  Off topic Cititi, dragi cititori, in Libertatea,articolul ” Putem sa te atingem, Maria Ta?” o capodopera marca PAH.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint