Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui Cristian Tudor Popescu: Unirea de la 1859

Am văzut mii de evenimente istorice de la cinci ani până aseară. Pot spune că am dezvoltat un fel organ care îmi spune din timp care eveniment istoric e bun și care nu. De aceea, mi-am dat seama că unirea de la 1859 e o prostie înainte ca Al. I. Cuza să fie ales domn și-n Țara Românească.

În primul rând, nu așa se unesc două principate. Orice gospodină care a unit două principate vasale turcilor știe că mai întâi consulți marile puteri, ca să nu le pui în fața faptului împlinit. Boierii liberali au acționat șmecherește. Că așa era pe vremea aia la noi, la Valahica. Totul se făcea la mica înțelegere.

Apoi, unirea mi s-a părut că a fost prea mult despre natură și prea puțin despre om. Când l-am văzut pe Cuza îmbrăcat în blănuri de animale și cu țurțuri în barbă sărind în Milcov ca să treacă în Țara Românească, mi-am dat seama că asist nu la un eveniment istoric, ci la un documentar de pe Animal Planet.

Slab. Am ieșit din sala Hotelului Concordia înainte să se termine. Vă recomand să revedeți unirea de la 1600, care e mult mai bună.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

4 comentarii

 1. #1

  Tare de tot CTP-ul, de data asta ! E aproape la fel ca atunci cind isi dadea castane in tartacuta ,sustinind ca cinta ceva !

 2. #2

  CTP, CTP dupa mintea ta Unirea de la 1600 ar fi fost mai putin imbracati in blanuri si cu turturi in barba!? Orice gospodina stie ca nu asa se unesc doua Principate? Numai tu nu stii, dar te bagi in toate!

 3. #3

  E un mic pamflet al d-lui Dan Panaet,nu e op-ul CTP-ului,oameni buni!
  Si e haios.

 4. #4

  Nu ştergeţi primele două comentarii, vă rog, chiar dacă odată,demult, se afirma într-un săptămânal că „cititorii noştri sînt mai inteligenţi decât ai lor”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint