Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

România degetalizată

Ați stat vreodată la coadă la bancomat, în spatele unei persoane care nu se descurca să scoată bani sau să-și verifice contul? „Bătrânii“, veți spune. Nu, foarte mulți tineri. Capabili de mișcări haptice pe device-urile lor mobile, mulți oameni din generațiile care vin sunt incapabili să citească și să înțeleagă niște instrucțiuni simple de pe ecranul unui bancomat. Unii, absolvenți ai gloriosului învățământ românesc, nu știu nici măcar să citească instrucțiunile respective. Nu sunt analfabeți funcțional, sunt analfabeți pur și simplu. Bătrânii, o să râdeți, sunt mai adaptabili la noile tehnologii, pentru că măcar știu să citească, în marea lor majoritate. Ei încă mai folosesc tehnologia, nu tehnologia îi folosește pe ei.

Înjurăm sau salutăm „digitalizarea“ din super-hyper-ultra-mega-market-uri. E irelevant. Pentru că asta nu este digitalizare, este doar o simplă maximizare a profitului. Este opțiunea fiecăruia dacă vrea să aplaude creșterea profitului unui comerciant care nici măcar nu-și plătește taxele aici.

Mai grav este că președintele ne-a spus că nu putem să ne pregătim copiii pentru meseriile viitorului, fiindcă nu știm care sunt acestea. Că nimeni nu știe. Noi, de fapt, nu ne pregătim copiii nici pentru viața în viitor. Le punem în brațe un telefon sau o tabletă și considerăm că am rezolvat. „Deskurkăt-e!“, le scriem pe WhatsApp.

Ăsta este viitorul, asta este România Degetalizată, România în care șmecherii ne arată degetul mijlociu și ne spun: „Deskurkațive, sărakilor!“.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

 1. #1

  Din pacate buba trebuie sa plezneasca pt ca tinerii, unii din ei, sa se trezeasca…tinerii de azi, in marea lor majoritate nu sint diferiti de cei din ceausism care umplea liceele cu profil industrial…terminau liceul si o luau in freza, direct la munca prost platita …azi ii mai tin parintii pe-acasa, altfel…si mai e ceva, Rom ”muncitoare” in marea majoritate suge din banii imprumutati de Guvern, mai ales bugetarii, altfel erau de mult la sparanghel si capsuni….dar criza vine cu pasi siguri…situatia de acum e doar o aminare…

  • #2

   Nu mai vorbi prostii, ca aia care terminau un liceu industrial pe vremea lui Ceau, macar stiau sa bata un cui, sa taie o teava, sa sudeze o tabla, sa stranga un surub sau sa strunjeasca un fier. Astia de acum in afara de feisbuc, tictoc si pornosag, nu mai stiu altceva, sunt prea prajiti ca sa inteleaga cam cum e cu viata. Parerea mea.

 2. #3

  Iar suntem cobai.. In Auchan Franta nu exista magazin fara macar 2 case in regim clasic deschise…
  In conditiile in care acolo 99.9% au card si aplicatie pe mobil pt plati… Noi suntem cu ai nostri batrani inca platitori de cash… Mult succes, Auchan!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint