Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Educația unui plagiator

Zoom Educația unui plagiator

Ședință de guvern, Ciucă e așezat în capul mesei ca un monument de mediocritate. Alături de premierul Ciucă e un tânăr. Aflăm că mai mulți tineri vin să lucreze ca stagiari la Guvern. Bineînțeles, se abordează probleme de educație. În sensul în care aceasta se abordează la noi: educația e bună, o vrem, ne excită, e prioritate zero.

Și-l aud pe Ciucanez: „«Un tânăr educat astăzi este un adult câștigat mâine», zicea tânărul din dreapta mea“. Așadar, acel tânăr îi strecurase mai devreme premierului o frumoasă limbuță între bucile de putoare absolută.

Mă uitam ce spectacol, de fapt. Un ditamai muntele de plagiator (că faci cinci plagiatori de talie mică din el dacă vrei), înconjurat de tinerii care visează să afle unde se poate suge, linge, pupa, doar să fie bine și pentru ei în viață, să umble la costum, să aibă mașini scumpe și bani.

Și-un mare, viguros, tineresc de-a dreptul jet de vomă din partea premierului: „E clar că avem nevoie să continuăm să investim în educație, în sănătate, în digitalizare, în tot ceea ce poate să însemne încredere pentru noi, încredere și oportunități pentru voi și mai ales încrederea să rămâneți în țară, să aveți contribuția voastră, satisfacția de mai târziu că într-adevăr ați pus umărul la tot ceea ce înseamnă efortul acestei țări să poată să facă față oricăror provocări și situații“.

Cîteva zile mai târziu, premierul Ciucă aprobă un memorandum al Programului de convergență în care, la Educație, sunt trecute următoarele cifre: în 2030 – 2,4% din PIB, în 2040 – 2,3% din PIB. Poate că dezastrul subfinanțării Educației nu va fi pus în operă de Ciucanez, dar, iată, nu ne putem plânge că nu o să aibă cine să facă asta. Cert este că, în structura bugetului, Educația rămâne ca până acum: între hârtie igienică și cheltuielile cu scobitorile.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint