Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Emil Boc: Salariile nu cresc nici în 2012, dar avem deja 5 măsuri alternative

Zoom Emil Boc: Salariile nu cresc nici în 2012, dar avem deja 5 măsuri alternative

Ştim că încă mai speraţi cu ochii la icoane, aşa că preferăm să vă spulberăm iluziile cît mai repede. Nu de alta, dar statul în genunchi agravează reumatismul şi strică pantalonii. Prin urmare şi pe surse garantate: nu, guvernul Boc nu va mări salariile nici anul viitor, dar are deja în lucru o serie de măsuri alternative care vor creşte nivelul de trai mai ceva decît alcoolemia şoferilor vasluieni. Citiţi şi bucuraţi-vă:

Traian Băsescu, preşedintele României: “Am citit un studiu recent şi m-am distrat, adică am avut un sentiment de revoltă să văd cum pensionarii îşi risipesc toţi banii pe medicamente scumpe din import. Deci aceşti bani – pe care statul român îi oferă gratuit unei categorii defavorizate – sînt pierduţi în conturile unor companii străine, în loc să reintre în economie şi să ajute la creşterea ei. Domnilor, nu mai plătiţi pensiile!”

 

Emil Boc, premierul României: “Avem un plan foarte îndrăzneţ de revigorare a bugetului, care va fi derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei: trimitem elevii de liceu la muncă patriotică, calculam salariul mediu pe care l-ar cîştiga dacă i-am plăti şi le trimitem fluturaşii de impozit prin poştă.”


Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, al Familiei şi al Protecţiei Sociale: “Am discutat mult cu domnul Jefrrey Franks despre subvenţii la căldură pentru clasa săracă şi de mijloc.  În final, am căzut de acord: nu putem oferi aşa ceva acum, cînd şi aşa moare lumea de cald. În schimb, pregătim un program naţional pentru alegerile din toamna viitoare, cînd populaţia va primi pături foarte frumos inscripţionate, de culoare portocalie.”

 

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice: “Vom rezolva problemele financiare ale populaţiei cu o  ajustare de TVA. Mai exact, vom micşora TVA-ul cu -5%. Dacă merge bine, s-ar putea ca anul viitor să aplicăm aceeaşi măsură şi asupra altor taxe şi impozite, chiar dacă vom fi acuzaţi de populism excesiv”

 

Klaus Johannis, primarul Sibiului: “Dacă ajung premier voi creşte garantat salariile bugetarilor. Gîndiţi-vă puţin: dacă oamenii au salarii mai mari, atunci ei plătesc şi impozite mai mari. Deci cresc încasările la buget. Eu cred că, în scurt timp, instituţiile bugetare ar putea deveni foarte profitabile!”

2 comentarii

 1. #1

  Emile,ase cum te vaz io in poza,de aici de la Rachitele,parca’i zice:si ce mai vreti?…io zic ase:in loc de,,avem deja 5 măsuri alternative” mai bine una da’ buna!…de nu,hai acasa!

 2. #2

  ALTE 5 masuri alternative :

  1. daca nu crestem salarile in 2012 ne propounem sa le crestem in 2013

  2. daca nu reusim in 1013 incercam in anul urmator

  3. daca nu reusim, mai incercam odata. incercarea moarte n-are

  4. daca dupa atatea incercari nu reusim, mai gandim 5 masuri

  5. daca urmatoarele 5 masuri se dovedesc mai putine, atunci marim salrile. oricum le marim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]