Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Emil Boc: Salariile nu cresc nici în 2012, dar avem deja 5 măsuri alternative

Zoom Emil Boc: Salariile nu cresc nici în 2012, dar avem deja 5 măsuri alternative

Ştim că încă mai speraţi cu ochii la icoane, aşa că preferăm să vă spulberăm iluziile cît mai repede. Nu de alta, dar statul în genunchi agravează reumatismul şi strică pantalonii. Prin urmare şi pe surse garantate: nu, guvernul Boc nu va mări salariile nici anul viitor, dar are deja în lucru o serie de măsuri alternative care vor creşte nivelul de trai mai ceva decît alcoolemia şoferilor vasluieni. Citiţi şi bucuraţi-vă:

Traian Băsescu, preşedintele României: “Am citit un studiu recent şi m-am distrat, adică am avut un sentiment de revoltă să văd cum pensionarii îşi risipesc toţi banii pe medicamente scumpe din import. Deci aceşti bani – pe care statul român îi oferă gratuit unei categorii defavorizate – sînt pierduţi în conturile unor companii străine, în loc să reintre în economie şi să ajute la creşterea ei. Domnilor, nu mai plătiţi pensiile!”

 

Emil Boc, premierul României: “Avem un plan foarte îndrăzneţ de revigorare a bugetului, care va fi derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei: trimitem elevii de liceu la muncă patriotică, calculam salariul mediu pe care l-ar cîştiga dacă i-am plăti şi le trimitem fluturaşii de impozit prin poştă.”


Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, al Familiei şi al Protecţiei Sociale: “Am discutat mult cu domnul Jefrrey Franks despre subvenţii la căldură pentru clasa săracă şi de mijloc.  În final, am căzut de acord: nu putem oferi aşa ceva acum, cînd şi aşa moare lumea de cald. În schimb, pregătim un program naţional pentru alegerile din toamna viitoare, cînd populaţia va primi pături foarte frumos inscripţionate, de culoare portocalie.”

 

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice: “Vom rezolva problemele financiare ale populaţiei cu o  ajustare de TVA. Mai exact, vom micşora TVA-ul cu -5%. Dacă merge bine, s-ar putea ca anul viitor să aplicăm aceeaşi măsură şi asupra altor taxe şi impozite, chiar dacă vom fi acuzaţi de populism excesiv”

 

Klaus Johannis, primarul Sibiului: “Dacă ajung premier voi creşte garantat salariile bugetarilor. Gîndiţi-vă puţin: dacă oamenii au salarii mai mari, atunci ei plătesc şi impozite mai mari. Deci cresc încasările la buget. Eu cred că, în scurt timp, instituţiile bugetare ar putea deveni foarte profitabile!”

2 comentarii

 1. #1

  Emile,ase cum te vaz io in poza,de aici de la Rachitele,parca’i zice:si ce mai vreti?…io zic ase:in loc de,,avem deja 5 măsuri alternative” mai bine una da’ buna!…de nu,hai acasa!

 2. #2

  ALTE 5 masuri alternative :

  1. daca nu crestem salarile in 2012 ne propounem sa le crestem in 2013

  2. daca nu reusim in 1013 incercam in anul urmator

  3. daca nu reusim, mai incercam odata. incercarea moarte n-are

  4. daca dupa atatea incercari nu reusim, mai gandim 5 masuri

  5. daca urmatoarele 5 masuri se dovedesc mai putine, atunci marim salrile. oricum le marim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Ciungul

  29 septembrie 2020

  Mîinile mele îmbătrînesc mai repede decît mine. Mă urc în tren și le văd în stînga și în dreapta. Mi se face cald și una îmi deschide politicoasă fereastra. Mă […]

 • Cea mai grea problemă a lui Nicușor

  29 septembrie 2020

  Chiar dacă teatrul de război pare să fumege peste cadavrele unor dinozauri, a fost o luptă electorală din care toată lumea a cîștigat cîte ceva. PNL a cîștigat ceea ce […]

 • Moët PNL!

  29 septembrie 2020

  Zumzăie fanfarele și sar cepurile butoaielor în întreaga țară: PNL a învins! Ce, pe cine, când și cum, încă nu se știe, dar e clar că a învins. PNL, partidul […]

 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]