Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Eminescu și Creangă în zilele noastre

Zoom Eminescu și Creangă în zilele noastre

1) Eminescu vrea să meargă la consultările de la Cotroceni, ca să se propună prim-ministru. Inițial, SPP-iștii nu-i dau drumul în palat, dar Eminescu scoate poezia „Doină“, semnată de el, precum și versurile în care-l invocă pe Vlad Țepeș din „Scrisoarea III“ și, în felul ăsta, demonstrează că e membru AUR. Totuși, SPP-istul se prinde că e ceva în neregulă.

– Hei, dar ce e cu masca aia? Ce membru AUR normal la cap ar purta masca de protecție în mod corect, acoperind gura și nasul?

– Păi…

– Păi?

– Știți, spune Eminescu, încurcându-se în explicații, eu port masca mai mult ca să nu mă recunoască creditorii. Ca să intru în Parlament pe listele AUR, m-am împrumutat de foarte mulți bani și acum a venit vremea să-i dau înapoi. Doar că nu am de unde, așa că port mereu o mască de protecție ca să nu fiu recunoscut. A picat bine pandemia asta, de ce să nu recunosc?

SPP-istul pare că acceptă explicația lui Eminescu, însă tot e ceva ce nu-i miroase a bine.

– Certificat verde aveți?

– Da. Uitați-l aici!

– Hmmm. Conform certificatului, sunteți vaccinat. Ceva nu se leagă. Ce membru al AUR s-ar vaccina?

– E fals certificatul.

– Bine, puteți intra atunci.

Eminescu ajunge în fața lui Iohannis și stă la o discuție cu președintele. La final, poetul iese rostind celebrele versuri: „Nu credeam să-nvăț a muri de plictiseală vreodată“.

 

2) La bloc la Ion Creangă se scot la licitație locurile de parcare. Licitează și vestitul povestitor, obținând un loc în schimbul taxei de 3.000 de lei anual.

– Nu e cam mult? îl întreabă Eminescu.

– Crede-mă, bădie Mihai, parcarea e cheltuiala cea mai mică. Mai scump o să fie să-mi cumpăr o mașină.

– Nu ai deja o mașină?

– Nu. De unde să am?

– Păi, atunci de ce ți-ai mai luat loc de parcare?

– Sunt un tip prevăzător. Știu că la un moment dat o să-mi iau mașină și nu vreau s-o parchez pe trotuare, ca toți meltenii.

După o vreme, Creangă se întoarce teribil de fericit.

– Gata, am rezolvat problema, zice el.

– Ți-ai luat mașină?

– Nu chiar, dar ceva pe-acolo. M-am întâlnit cu un tip care mergea la iarmaroc să-și vândă carul și i l-am luat eu.

– Cât te-a costat?

– Nimic, bădie Mihai. Nici un leu, nici un ban, nici un euro. I-am dat în schimb locul ăla de parcare. Tare de treabă tipul, mare personaj. Dănilă Prepeleac. Într-o zi, o să scriu ceva despre el.

 

3) Creangă se duce să-și facă a treia doză de vaccin anti-COVID. Odată ajuns la centrul de vaccinare, medicii îl refuză. Se pare că povestitorul își mai făcuse o dată a treia doză, la beție, în urma unui pariu pe care-l pusese cu Titu Maiorescu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint