Eminescu merge în Vama Veche în primul week-end de după relaxare, dar își pierde telefonul pe plajă în timpul nopții. A doua zi începe să-l caute, dar fără succes. Se întinde pe nisip, explicându-i Veronicăi, cu care venise la mare, că mai are un singur dor, să fie lăsat să moară la marginea mării, în liniștea serii.
– E doar un telefon, calmează-te! îl îndeamnă Veronica.
– Ce să mă calmez? Tu-ți dai seama că nu mai sunt eu fără telefonul ăla? O să ajung să trimit scrisori, ca sălbaticii de pe vremuri. Și să zicem că vreau să vorbesc cu codrul. Ce-o să fac? O să mă duc efectiv în persoană să vorbesc cu el? Ce-o să spună lumea când o să vadă că mă plimb de nebun prin pădure?
– Ai putea să-ți iei un telefon nou.
– De unde parale, Veronica?
– Trebuia să te gândești la asta atunci când ți-ai ales meseria de poet sărman care moare de sifilis la 39 de ani.
– Ce?!
– Ce?!
Ion Creangă merge la iUmor, unde spune povestea „Fata babei și fata moșneagului“, dar începe să se certe cu Bendeac, care-i convins că a stat la originea personajului Spânul din „Povestea lui Harap Alb“. Creangă îl potolește zicându-i că Cheloo este, de fapt, Omul Spân, iar Ombladon e sursa de inspirație a personajului Setilă.
Lui Caragiale i se propune să scrie pentru HBO un serial de comedie care să se cheme Amicii, inspirat din Friends. Inițial, dramaturgul acceptă, dar renunță la proiect atunci când aude și care-i condiția principală: să nu fie cu moftangii. În cele din urmă, Caragiale face o miniserie pentru YouTube, cu Bromania în rolul lui Mitică.
Eminescu își cumpără în cele din urmă un telefon nou, pe care-și instalează aplicația de TikTok. Din păcate, nu poate face o postare cu „Luceafărul“, limita pentru un filmuleț fiind de cinci strofe.
” Jale mare, domnilor”
Eminescu ar fi lucrat la securitate
O ramai, ramai la mine,
Te iubesc atat de mult
Ale tale doruri toate
Numai eu stiu sa le-ascult.
*click.