Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Eminescu și Creangă în zilele noastre

Zoom Eminescu și Creangă în zilele noastre

Eminescu intră în redacția ziarului Timpul și se plânge că și-a pierdut aproape toți banii după ce s-au devalorizat criptomonedele.

– Aveai bani băgați în bitcoin, monșer? se miră Caragiale.

– Nu doar în bitcoin. Și în ethereum, și în dogecoin. Am crezut că e o chestie sigură. Practic, am pierdut toți banii pe care i-am câștigat ca sufleur în trupa lui Pascali. Acum trebuie s-o iau de la capăt.

– Eu aș face altceva dacă aș fi în locul tău, monșer.

– Ce-ai face? Și te rog să nu-mi mai spui „monșer“.

– Aș încerca să scriu o poezie de 99 de strofe pe care s-o vând la Ministerul Educației, ca s-o publice ei în manualele de limba română. Am auzit că astea se vând ca pâinea caldă. Știu, nu se cunoaște, dacă stai să citești comentariile de pe YouTube. Dar o să existe mereu cerere pentru manuale de română. Și, cine știe, dacă poezia e bună, poate o dau ăștia și la Bac.

– Serios?

– Da. Eu am făcut ceva bani cu schița „Vizită“. După ce s-a dat într-un an la Capacitate, mi-am deschis berărie în gara din Buzău.

– Din banii de la Capacitate ți-ai deschis berărie?!

– Și mi-au mai și rămas. Plătesc bine ăștia. N-ai idee ce avere a făcut Sadoveanu din Neamul Șoimăreștilor. Cică vrea acum să-și ia avion privat.

– Pe asta n-o cred.

– Da, da, chiar așa e. A vorbit deja cu Aurel Vlaicu să-i construiască unul.

 

Ion Creangă vrea să scrie o poveste despre un tip, Dănilă Prepeleac, care pleacă la iarmaroc cu o pereche de boi tineri, pe care-i schimbă pe o căruță, pe care o dă pentru o capră, pe care o schimbă pe un gânsac și tot așa până când rămâne doar cu 0,000001 bitcoin fără nici o valoare.

 

Titu Maiorescu își publică prima lucrare de exegeză despre Instagram: „Teoria formelor fără fond de ten“. Lucrarea ajunge virală, dar pe TikTok.

 
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]