Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Evenimentul zilei, PRO TV, Intact. Poveste despre bani și întuneric

Zoom Evenimentul zilei, PRO TV, Intact. Poveste despre bani și întuneric


      

Fiscul a blocat conturile Evenimentului zilei și a pus poprire pe bunurile societății editoare. Compania lui Dan Andronic datorează un milion și jumătate de euro la bugetul de stat. Să se fi săturat Niro de Mircea Marian, de Ion Cristoiu, de Mălin Bot? Să-și fi fi încetinit triadele chinezești creșterea economică? Să fi devenit Cocoș, acum, de cînd e proaspăt căsătorit, mai atent cu portofelul? Să fi realizat Udrea că, în comparație cu pupincurismul de audiență, practicat cu strălucire de slugile lui Voiculescu, pupincurismul mizer, fără haz și fără talent, operat de lachei cu mari limite intelectuale, nu-și mai face banii? Să fi înțeles Băsescu însuși că, în timp ce Intact oferă publicului un Gâdea sau un Badea, Evenimentul zilei nu-i poate oferi decît un Bot?

Răspunsul e dificil. Viața politică e imprevizibilă, clientela e schimbătoare, sacoșele sînt greu de urmărit. Asta nu-i împiedică pe colegii de cracă băsistă să se tăvălească în zoaiele persecuției și să se întrebe, cu rînjetul primilor martiri din catacombele Romei: "Cine urmează?". Păi, hai să vedem.

Milionul ăla și jumătate de euro e datorat statului de vreo doi ani. Evz și-a văzut liniștit de ungerea cu căcat a Guvernului Ponta, al cărui Minister de Finanțe se ocupa cu altceva. Se ocupa, de exemplu, cu blocarea conturilor unui mic și aprig săptămînal satiric independent, de fiecare dată cînd suma datorată statului, sub formă de TVA, întîrzia cu două săptămîni și atingea – atenție! – suma de 7.000 de lei. Știți cît înseamnă 7.000 de lei? 1.500 de euro, adică de o mie de ori mai puțin decît suma datorată de Evz. Știți cît înseamnă două săptămîni? De o sută de ori mai puțin decît răgazul primit de Evz. Andronic și Marian ar trebui să poarte în piept insigne cu Chițoiu și să-i facă loc, chiar dacă are curul mai gras, între Băsescu și Udrea, la pupatul de dimineață.

Și, că veni vorba de taxe și abuzuri fiscale, am remarcat piepții bombați ai PRO TV și ai Intactului – cică cele două grupuri sînt la zi. Aș vrea să amintesc doar așa, în memoria încarceratului Năstase, că PRO TV a fost scutit – numai în 2003 – de 32 de milioane de dolari prin hotărîre de guvern. Se putea face un spital pentru copii din banii ăia, dar a ieșit o excelentă plasare în Top 300 pentru Adrian Sârbu. Iar poporul n-a achitat nota degeaba, căci a primit în schimb programele de neanderthalizare distribuite Generației PRO-Magnon. Oho, injecția letală cu manele, foiletoane țigănești, concursuri falsificate și idealuri pentru analfabeți, glazurate cu moarte, viol, violență și 25% pupincurism politic, a fost de milioane!

Cît despre grupul Intact, aș aminti doar cele 14 milioane de euro datorii către stat și furnizori ale Jurnalului național. Antenele, de la nașterea și înflorirea lor și pînă la condamnarea lui Voiculescu, au lăsat o gaură de neșters în memoria banului public. Dar acesta nu e – vorba poetului Vergiliu – nici sfîrșitul și nici începutul unei incredibile povești. O poveste care ar trebui să urmeze, ca să aflăm răspunsul meritat la întrebarea "Cine urmează?".

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint