Dacă Gigi Becali ar abandona pentru un moment emisiunile TV în care se vorbește despre el și s-ar apuca să urmărească un serial în pușcărie, Arrested Development ar fi cea mai bună alegere. În primul rând, pentru că și acolo e vorba despre un milionar care intră la închisoare după ce s-a ocupat mult timp de afaceri imobiliare.
George Bluth (Becali ar fi înclinat să-i zică Gigi Bluth) e capul unei familii disfuncționale, alcătuite aproape exclusiv din oameni care nu știu să facă bani. Închis pentru fraude contabile, Bluth senior continuă să-și controleze afacerea din penitenciar, jucându-se cu mintea rudelor lui și profitând că acestea sunt niște persoane foarte ușor de păcălit. În spatele gratiilor ajunge un om popular și le promite job-uri bine plătite piromanilor închiși alături de el. Devine o persoană extrem de mistică, începând la un moment dat să poarte pe cap o tichiuță de lider religios. Probabil că de la un punct încolo, urmărind serialul, Becali o să devină foarte frustrat, neînțelegând de ce omul ăsta care pare că-l înțelege atât de bine nu face și brânză de oaie în celulă.
Desigur, asemănările nu pot merge la nesfârșit. Omul de încredere al lui George Bluth e o secretară blondă cu care își înșală soția, nu un fost fotbalist iubitor de manele poreclit Hagi-Luțu. În plus, nu George Bluth e cel mai ridicol și amuzant personaj al serialului, cum s-ar întâmpla în cazul lui Becali. Acest titlu e disputat de Gob, fiul magician al lui Bluth, care, într-un număr unic de iluzionism, face iahtul familiei să dispară scufundându-l în ocean, și de Tobias Funke, ginerele cu sexualitate incertă al bătrânului. Iar pentru ca acțiunea să aibă și un ușor aer de sat vasluian, serialul aduce în prim plan și dragostea nemărturisită dintre doi veri, care, de data asta, n-au nici o legătură cu Giovani și Gigi Becali.
Arrested Development (2003-2006, 2013), comedie, 20 de minute, Fox TV (2003-2006) și Netflix (2013).