Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Zoom Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Antena 3, B1 TV, RTV și Digi24 au transmis bilanțul Gabrielei Firea la un an de primărie. În timp ce ea și primarii de sector își fluturau iile răsculându-le românilor mândria, vreo cinci bodyguarzi își uniseră cefele groase ca să evacueze din sală jurnaliștii de la Recorder. Jurnaliștii de la Recorder sunt cei care, acum câteva săptămâni, au filmat familia Pandele la Catedrala din Voluntari dând Brâu de-al Maicii Domnului la populație. Deasupra unei tornade de cărnuri evlavioase luptându-se pline de ură să ajungă la Brâul adorat, plutea mecla angelică a doamnei Firea încadrată de batic. Alături, consortul: cu fața încadrată de grăsime și suficiență. Amândoi priveau cu mulțumire la enoriașii-alegători hrăniți spiritual la botul calului, la Catedrala din Voluntari.

Revenim la bodyguarzii doamnei Firea de la bilanț. Munți de prostie care îi împingeau afară din sală pe jurnaliștii de la Recorder, șoptindu-le să nu facă scandal, pe acel ton împuțit care spune ceva de genul: “Nu te zbate, nu te isteriza, pentru că nu vei face altceva decât să-ți agravezi situația. Stai liniștit și poate scapi doar cu câteva șuturi în cur”.

E de neimaginat cum astfel de rahaturi mai există, cum politicieni altfel plini de evlavie și pătrunși de cele sfinte până în ficați dau ordine unor gorile să țină la distanță jurnaliștii de un eveniment public în care primarul explica cetățenilor realizările unui an de administrație.

Dacă cele patru televiziuni au transmis în direct mizeria de bilanț – și bine au făcut –, nici una dintre ele, în schimb, nu a dat ceva despre bruscarea jurnaliștilor. Namilele care “își făceau datoria” au fost mângâiate pe cefe de Firea și totul e revenit la normal. Da, a intervenit Firea pentru ca jurnaliștii de la Recorder să intre în sală. Ce bună sunteți, doamnă, ce musculatură sufletească frumoasă v-ați făcut la Catedrala din Voluntari!

Pentru că, nu-i așa, libertatea de exprimare e sfântă pentru Firea, aproape la fel de sfântă ca moaștele Sf. Varanie, făcătorul de pârțuri. Îmi și imaginez cum ar fi vorbit Firea dacă era abordată pe tema asta, cum și-ar fi îndulcit graiul, cum ar fi povestit despre miile de ani în care a fost și ea jurnalist, cum ar fi garantat, cu bibelourile din sufragerie, libertatea presei.

E deja un spectacol penibil pe care îl credeai dispărut. Aceeași prostie, aceeași chestie jenantă cu jurnaliștii cărora nu li se permite accesul acolo unde altor jurnaliști li se permite, și tot așa. În provincie e mai nasol, acolo primari grohăitori sar direct să dea în cap.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  La ce i-a servit Elenei Udrea ca facea partie la jurnalisti? Cred ca va zbateti degeaba, stie absolut toata lumea cine-i Gabriela Vranceanu Firea Pandele si cu toate astea o voteaza asa cum votezi un destin inexorabil.

 2. #2

  Sorry, in provincie NU e mai nasol ca in Bucuresti; nicaieri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100