Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Zoom Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Antena 3, B1 TV, RTV și Digi24 au transmis bilanțul Gabrielei Firea la un an de primărie. În timp ce ea și primarii de sector își fluturau iile răsculându-le românilor mândria, vreo cinci bodyguarzi își uniseră cefele groase ca să evacueze din sală jurnaliștii de la Recorder. Jurnaliștii de la Recorder sunt cei care, acum câteva săptămâni, au filmat familia Pandele la Catedrala din Voluntari dând Brâu de-al Maicii Domnului la populație. Deasupra unei tornade de cărnuri evlavioase luptându-se pline de ură să ajungă la Brâul adorat, plutea mecla angelică a doamnei Firea încadrată de batic. Alături, consortul: cu fața încadrată de grăsime și suficiență. Amândoi priveau cu mulțumire la enoriașii-alegători hrăniți spiritual la botul calului, la Catedrala din Voluntari.

Revenim la bodyguarzii doamnei Firea de la bilanț. Munți de prostie care îi împingeau afară din sală pe jurnaliștii de la Recorder, șoptindu-le să nu facă scandal, pe acel ton împuțit care spune ceva de genul: “Nu te zbate, nu te isteriza, pentru că nu vei face altceva decât să-ți agravezi situația. Stai liniștit și poate scapi doar cu câteva șuturi în cur”.

E de neimaginat cum astfel de rahaturi mai există, cum politicieni altfel plini de evlavie și pătrunși de cele sfinte până în ficați dau ordine unor gorile să țină la distanță jurnaliștii de un eveniment public în care primarul explica cetățenilor realizările unui an de administrație.

Dacă cele patru televiziuni au transmis în direct mizeria de bilanț – și bine au făcut –, nici una dintre ele, în schimb, nu a dat ceva despre bruscarea jurnaliștilor. Namilele care “își făceau datoria” au fost mângâiate pe cefe de Firea și totul e revenit la normal. Da, a intervenit Firea pentru ca jurnaliștii de la Recorder să intre în sală. Ce bună sunteți, doamnă, ce musculatură sufletească frumoasă v-ați făcut la Catedrala din Voluntari!

Pentru că, nu-i așa, libertatea de exprimare e sfântă pentru Firea, aproape la fel de sfântă ca moaștele Sf. Varanie, făcătorul de pârțuri. Îmi și imaginez cum ar fi vorbit Firea dacă era abordată pe tema asta, cum și-ar fi îndulcit graiul, cum ar fi povestit despre miile de ani în care a fost și ea jurnalist, cum ar fi garantat, cu bibelourile din sufragerie, libertatea presei.

E deja un spectacol penibil pe care îl credeai dispărut. Aceeași prostie, aceeași chestie jenantă cu jurnaliștii cărora nu li se permite accesul acolo unde altor jurnaliști li se permite, și tot așa. În provincie e mai nasol, acolo primari grohăitori sar direct să dea în cap.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  La ce i-a servit Elenei Udrea ca facea partie la jurnalisti? Cred ca va zbateti degeaba, stie absolut toata lumea cine-i Gabriela Vranceanu Firea Pandele si cu toate astea o voteaza asa cum votezi un destin inexorabil.

 2. #2

  Sorry, in provincie NU e mai nasol ca in Bucuresti; nicaieri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]