Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fotbalul în liniște

Zoom Fotbalul în liniște

Cînd e stadionul gol, de se aude la televizor ce-și zic jucătorii și ce le strigă antrenorii de pe margine, fotbalul se învăluie într-un parfum de maidan. Măcar că și pe maidan se mai găsesc cîțiva care să caște gura la cei care dau cu piciorul în minge. Comentatorii meciului cu Muntenegru, de pe „Ilie Oaidă” din Ploiești, oftau din cînd în cînd că alor noștri le lipsește publicul, să-l intimideze pe arbitru și să le dea lor aripi.

Sînt sătul pînă în gît de petardele și de obiectele aruncate pe teren de suporterii noștri înflăcărați, uneori la propriu, cu torțe în mînă și cu tot soiul de pirotehnicale, încît nu se mai vede terenul de răul lor. La noi, așa-numitul spectacol al galeriei pare de multe ori o întoarcere la lumea cavernelor. Nu că alții ar fi mai breji. Față de sîrbi, polonezi sau de englezi, huliganii noștri par niște voluntari la Crucea Roșie. Cît despre pedepsele UEFA, de a fereca porțile stadioanelor, astea nu vor avea niciodată vreun efect, dacă polițiile naționale nu le vor interzice accesul pe stadioane derbedeilor complexați care vin la fotbal ca să-și săreze buricul impotenței de toate nopțile și oftica nebăgării lor în seamă, cea de toate zilele.

În privința meciului cu Muntenegru, n-ar fi prea multe de zis. La fel cum a fost  zero la zero, ar fi putut fi și 1-0 pentru noi sau 1-0 pentru ei. Mai ales că în ultimele minute, după ce au rămas zece pe teren, muntenegrenii au alergat mai mult decît băieții lui Contra și, în loc să joace la trecerea timpului, atacau de parcă de-abia ar fi intrat pe teren.

Despre scorul la ocazii de gol, să zicem că noi am avut mai multe, dar după cum se știe, fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ratări. Căci, la acest capitol, Naționala sub 21 deani a României, care a învins Portugalia, ar fi pierdut sau ar fi scos cel mult un egal în meciul de la Lisabona în care portarul nostru a apărat un penalty în ultimul minut al prelungirilor.

Apropo, sper că ați remarcat că cei mai mulți dintre jucătorii noștri care n-au împlinit 21 de ani au fost crescuți la Viitorul lui Hagi. Dar ar mai fi ceva de ținut minte. Deși ar fi putut, Cosmin Contra nu i-a adus pe post de rezerve pe acești băieți la Naționala mare, ci i-a lăsat să-și încerce puterile pe teren la Lisabona. Și cred că, filosofic,dacă-mi permiteți, bine a făcut. În rest, să fim fericiți că Tătărușanu a scăpat fără gol cînd era cît pe-aci să-l încaseze din prostia portarilor care vor să demonstreze în careu că ar fi putut fi și jucători de cîmp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100