Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gabriela Firea: Statul român trebuie să cumpere și un mileu, pe care să pună Cumințenia Pământului

Zoom Gabriela Firea: Statul român trebuie să cumpere și un mileu, pe care să pună Cumințenia Pământului

Noul primar al Capitalei a tras un semnal de alarmă, spunând că ne concentrăm prea mult asupra sculpturii Cumințenia Pământului și prea puțin asupra mileului pe care aceasta va sta. Gabriela Firea s-a arătat indignată de campania Ministerului Culturii, despre care a spus că-i o treabă românească, de mântuială.

”Ne-am apucat să strângem bani pentru sculptura lui Brâncuși, dar am uitat că ne mai trebuie și un mileu frumos, apretat. Și nu doar atât. Poate că n-ar fi rău ca mileul ăla să stea pe un televizor gigantic. Nimic nu pune în valoare mai bine o statuetă decât un mileu și un televizor Goldstar șters de praf”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei crede însă că era mai bine să cumpărăm o altă sculptură de Brâncuși.

”Pe mine, Cumințenia nu prea mă inspiră. Nu-mi spune nimic. În primul rând, nu înțeleg de ce stă jos. E săracă sau ce? N-are și ea un scaun? Sau, dacă n-are scaun, de ce nu stă pe marginea fântânii arteziene din sufragerie? Mai bine strângeam bani pentru o sculptură în sticlă cu un pește sau pentru o variantă în mărime naturală a bibeloului cu băieții care se bat”, a adăugat Firea, menționând la final că nimeni, niciodată, în istoria colecțiilor de artă, n-a dat greș cumpărând o carpetă cu “Răpirea din Serai”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint