Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gălățenii aruncă banii pe Dunărea sâmbetei

Zoom Gălățenii aruncă banii pe Dunărea sâmbetei

Cât de frumos e să fii la putere, să ai bani și să poți arunca după câini cu ei. Ce contează că-n orașul pe care-l conduci rata șomajului se apropie de 10%? Ce contează că n-ai făcut mai nimic de când ești primar? Nu contează absolut deloc. Important e să înșiri mici și bere pe stradă, la prețuri modice, ca să se bucure omul muncii și să țină minte că te cheamă Marius Stan și că ești primarul lui, al gălățeanului care e șomer pe termen lung, n-are din ce trăi, dar are parte de frumoase sărbători orășenești și de paranghelii costisitoare.

Căci la sfârșitul săptămânii acesteia, între 27 și 29 iunie, la Galați va avea loc un așa-zis festival, ce poartă numele “Dunărea noastră”. Cică e ziua Dunării pe 29, așa că Primăria din Galați s-a gândit să-i facă o surpriză.

Cam neplăcută surpriza, însă, pentru că paranghelia ce se întinde pe trei zile costă nici mai mult, nici mai puțin decât 995.550 de lei. Adică 226.776 de euro.

Băi, oare nu-i cam mult pentru niște amărăciuni de concerte cu Voltaj, 3 Sud Est, Vama, Compact și DJ Project și niște focuri de artificii? Nu se întrec băieții ăștia cu gluma? Totuși, aproape un sfert de milion de euro pentru o șușă nenorocită? Altfel, perfect legal, ce să spunem: a fost o licitație, câștigată de singurul participant. Excepțional. Mai lipsește ca și câștigătorul licitației să se plângă că face totul în pierdere, din dragoste pentru gălățeni.

Dar, vorbind serios, organizarea unei astfel de șușe, cu tot cu focuri de artificii și trupe de expirați bătrâni, nu costă mai mult de 70-80.000 de euro. De asemeni, taxele sunt incluse în această sumă. Așa că rămâne o diferență uriașă, de aproximativ 140.000 de euro.

Știu, e an electoral, iar. Au fost europarlamentarele și vin prezidențialele, iar liberalul Marius Stan trebui să contribuie și el la victoria candidatului dreptei unite. Dar chiar așa? Adică parcă mai exista nițică fereală, pe vremuri, se fura mai cu obraz, mai cu simț de răspundere.

Dar nu-i nimic, bucurați-vă, gălățeni! Sunt banii voștri. Mergeți la concerte, îndopați-vă cu mici, râgâiți bere și îngânați în cor cântece ridicole, la îndemnul artiștilor. Măcar unul de la voi din oraș are de câștigat din afacerea asta. Voi sigur nu.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]