Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ghici cine sună întotdeauna de două ori?

Zoom Ghici cine sună întotdeauna de două ori?

1) The Postman Always Rings Twice / Poştaşul sună întotdeauna de două ori (SUA, 1981; regia: Bob Rafelson). La TCM – luni, 17 decembrie, ora 0,10. De neratat, dacă doriţi să (re)­ve­deţi cum arăta Jessica Lange (frecventabilă acum în American Horror Story) la 32 de ani, pe vremea cînd Jack Nicholson deborda de virilitate şi dramatism. Da, sînt scene de sex. Şi nu, nu neapărat despre asta e vorba.

2) Autoreiji / Furie (Japonia, 2010; regia: Takeshi Kitano). La Cinemax – vineri, 14 decembrie, ora 23. O poveste violentă şi, Doamne-ajută, suficient de cinică despre Yakuza zilelor noastre, în care interlopii dovedesc o imaginaţie ieşită din comun în a-şi elimina spectaculos adversarii. O variaţiune deloc rea pe o temă deloc nouă.

3) Amintiri din Epoca de Aur (România-Franţa, 2009; regia: Cristian Mungiu, Constantin Popescu, Hanno Hofer, Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu). La PRO Cinema – duminică, 16 decembrie, ora 1. O serie de povestiri bazate pe varii legende ur­bane optzeciste, care au meritul de a creiona destul de comic pe alocuri un coşmar istoric românesc. Şi dez­a­van­tajul de a nu-şi fi propus nimic mai mult de-atît.

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint