Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ghid de comentat performanțele Simonei Halep

Zoom Ghid de comentat performanțele Simonei Halep

Bineînțeles, nu poți doar să te uiți la televizor și să te bucuri pur și simpu, fără să spui și tu ceva inteligent comunității de prieteni de pe Facebook. Ce, ne bucurăm ca animalele?

Așadar, câteva mici sugestii ca să păreți implicat, inteligent, ironic și ușor patriot.

1) Deși te bucuri de nu mai poți, deși ai da din coadă ca un nebun dacă evoluția nu te-ar fi scutit de trenă, trebuie să punctezi: “Nu e performanța noastră, atenție, nu e performanța voastră! Stop! Lăsați-o în pace pe Halep, n-o mai sufocați cu bucuria voastră. E performanța ei! Bravo, Simo! Respect!”.

Prin asta arăți că gândești, nu doar că te bucuri ca un idiot fără să-ți meargă mintea.

Arăți că ești inteligent, nu ca alții, care lăcrimează de zici că ar fi contribuit ei cu ceva.

2) “Respect, Simo! Fără infrastructură, fără terenuri, ai reușit. Nu te merităm.” Superb. Nu doar că ești un individ care vede drama prin care trece țara, dar faci mai mult de atât: îți asumi! Nu te merităm, Simo.

Așadar, pe lângă acea primă componentă epistemologică, acum îți dezvălui și dimensiunea morală. Cu fruntea plecată în fața Simonei, dar sus în inimile prietenilor virtuali. Ai ridicat primul piatra, dar nu ai dat în altcineva. Te-ai lovit singur cu ea în cap. Respect.

3) Există un bazin electoral mare de idioți pe Facebook. Îl poți exploata. Spre exemplu: Serena e bătrână. Simona a bătut o femeie bătrână. Nici nu se face așa ceva. Sau: a avut noroc, Serena a prins o zi proastă. Dacă era fair-play, Simona trebuia să joace și ea prost. Iar dacă o bătea jucând prost, atunci, da, merita titlul la Wimbledon.

4) Poți să le lași Simonei și naivilor care o admiră bucuria prezentului. Dar te poți axa pe viitor, îi poți otrăvi viitorul: și-acuma, să vezi, la US Open iese din primul tur.

Pentru că tu ești un perfecționist, tu niciodată nu ai ieși din primul tur la US Open dacă ai fi câștigat la Wimbledon. Probabil tu nu ai mai fi pierdut niciodată, cu nimeni. Dar, hei, ai un mare dezavantaj, nu ai Wimbledon-ul, e tot ce te reține.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]