Vești bune pentru operatorii din domeniul HoReCa. Guvernul a luat decizia să închidă toate restaurantele, însă cu clienții înăuntru, pentru a le asigura patronilor și angajaților din domeniu o sursă de venit în perioada în care sunt valabile restricțiile.
Astfel, clienții prinși în restaurante vor rămâne acolo cel puțin două săptămâni, urmând a se hrăni exclusiv cu mâncare din localul în care se află. Regulile sunt clare în această privință: este interzis consumul de produse din exterior. Guvernul a anunțat deja amenzi dure pentru clienții care nu se conformează și preferă să-și comande din altă parte prin Glovo sau FoodPanda.
„Măcar atât putem face și noi pentru bieții proprietari de restaurante“, a declarat Ludovic Orban, precizând că îi înțelege perfect pe antreprenori. „Să sperăm că vor prinde niște clienți cu bani, care au din ce să facă consumație. În caz contrar, statul va oferi o subvenție sub formă de împrumut pentru clienții care nu-și permit să mănânce trei mese pe zi în restaurantul în care s-au trezit captivi.“
„În cele din urmă, banii se vor recupera de cetățeni, vă asigur“, a ținut să precizeze premierul Orban, adăugând că cine nu-și permite să plătească trei mese pe zi timp de câteva săptămâni de-acum încolo poate că n-ar fi trebuit să iasă deloc în oraș.