Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Guvernul vrea să majoreze șpăgile și atențiile pentru medici, pentru a stopa exodul acestora

Zoom Guvernul vrea să majoreze șpăgile și atențiile pentru medici, pentru a stopa exodul acestora

Premierul Victor Ponta a anunțat cu regret că va trebui ca de la anul să crească nivelul atențiilor care se dau în spitale, deoarece actualele șpăgi nu-i conving pe medici să rămână. Șeful Guvernului este de părere că românii trebuie să cotizeze mai mult și să nu se mai zgârcească atunci când îndeasă stânjenitor bancnote de un milion în halatul unui medic.

”Fie că mergeți pentru un control banal sau pentru o operație complicată, țineți minte ce vă spun: luați cu voi mai multe bancnote mari pe care să le strecurați în buzunarul medicului atunci când salariatul statului este suficient de aproape de dumneavoastră”, a declarat Ponta, precizând că cine nu se conformează va primi somație de la fisc.

Premierul se plânge că mulți români nu sunt obișnuiți să le dea șpagă medicilor și uită că serviciile pe care le primesc din partea salariaților de la stat trebuie și ele plătite cumva. Potrivit lui Ponta, fiscul trimite lunar somații pe adresele a mii de contribuabili care uită să lase și ei o atenție atunci când au de-a face cu un angajat al statului român, în special din sistemul medical.

”Din păcate, legislația europeană nu ne lasă să-i amendăm pe românii care nu dau șpagă. Tot ce putem să le facem este să trimitem la ei acasă un angajat al fiscului care să le bată obrazul, să le spună aluziv ca data viitoare să nu mai vină cu mâna goală și să-i pună nervos să aștepte la o coadă, ca și cum ar avea multe pe cap, iar cetățeanul îi agasează”, a explicat Victor Ponta întregul procedeu al executării silite în cazul contribuabililor care nu aduc și ei o atenție, ceva.

În încheierea declarației, Ponta a amintit că, pentru românii care vor să dea șpagă în spitale, există un plic standard, care poate fi descărcat de oricine de pe site-ul Guvernului.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint