Trece timpul, ca nebunul, în noaptea de sâmbătă spre duminică trecem și la ora de vară, ora 3 va deveni într-o clipă ora 4 (practic, vom călători în viitor, cum s-ar zice), iar un eveniment de o asemenea anvergură nu-i lasă indiferenți pe români; unii au ținut să ne spună părerea lor:
Pensionar cu vată în urechi: „Nu știu ce să cred: în toamnă cică s-au dat ceasurile înapoi, dar mie nu mi-au dat nimic; acum să dăm timpul înainte? Înainte până când? Recunosc, era mai bine înainte, eram mai tânăr, îmi mergea și motorașul!“.
Vecinul său de etaj: „Pe mine nu mă interesează că sâmbătă noaptea dormim cu o oră mai puțin, fiindcă din cauza cățelului doamnei Georgescu de la patru, care latră ca apucatul, toți din bloc dormim mai puțin în fiecare noapte!“.
Femeia de serviciu din același imobil: „Ce să se mai schimbe? Nu știu nimic, lăsați-mă-n pace, că îs femeie măritată, am și doi copii!“.
Domn consumator: „Dacă în loc de ora 3 va fi 4, înseamnă că duminică dimineață bufetul se deschide cu o oră mai devreme și pot să mă dreg mai repede! Vă spun, că știu!“.
Colegul său: „Pe mine nu mă avantajează, i-am promis nevestei că încep să beau doar după ce se lasă întunericul și de-aia nu-mi convine dacă se întunecă mai târziu cu o oră!“.
Meșter care căra o țeavă: „Bine că mi-ați spus: mâine îi zic lui nea Mihăiță, de la care am împrumutat o mie de lei, că-i dau banii înapoi sâmbătă, exact la trei și jumătate!“.
Muzicant de local: „E o veste bună, că am cântare sâmbătă, până dimineața: deci iau aceiași bani, dar interpretez cu o oră mai puțin!“.
Tanti din cartier, cu necazurile ei: „Adică vreți să spuneți că duminică în zori bărbatu-meu Gică va veni acasă de la băut cu o oră mai devreme? Asta eu n-o mai cred!“.
Bărbat din cartier, cu necazurile lui: „În noaptea de sâmbătă spre duminică trebuie să merg la gară, s-o iau pe soacră-mea, că vine cu ăla de 3,40. Dacă ora 3 devine 4, înseamnă că ora 3,40 nu va mai exista? Înseamnă că soacră-mea nu mai vine? Uaaa!“.
Duduie încă atrăgătoare: „Mie nu-mi convine că ora 3 va deveni ora 4! Înseamnă că pierd o oră din viață: cine mi-o dă înapoi? Și înseamnă că îmbătrânesc mai repede cu o oră!“.
Conlocuitor: „Magyarul schimbat orul la ceas inainte de românul iș de acel ea ajunsul mai devreme pe pamintul la Erdely!“.
Gospodină cu capot puțind a pește: „Rău că se schimbă ora, fiindcă sâmbătă noaptea vreau să fac tocăniță, care trebuie să stea trei ore în cuptor, de la două la cinci, și dacă trei se face patru, înseamnă că îmi iese crudă!“.
Altă doamnă: „Să schimb ceasul? De ce și cu ce bani? Cine mă obligă? Ceasul meu e vechi și bun, Pobeda, l-am dat la reparat, nu se mai fac azi așa ceasuri! De ce să-l schimb?“.
Fata de la bufetul din cartier: „Dacă se întunecă mai târziu, nu e bine, au să fie mai puțini clienți. Ei vin când se lasă întunericul, să nu-i vadă nevestele pe geam unde intră când ies să ducă gunoiul! E greu!“.
1.681 de vizualizări