Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Horosport 2020

Zoom Horosport 2020

Deci, hai noroc și sănătate, la mulți ani! Am mai bifat un turneu de promovare de la un an la altul – cu popi și nutriționiști, cu folclor și umor, cu orori și pocnitori, cu cete de colindători și de prezicători. A devenit un rit de trecere, înfăptuit cu sfințenie de mass-media, în intervalul 25.12 – 07.01. Sau, cum ar zice bătrînii și creștinii, între Crăciun și Sf. Ion. Îi iubim pe bătrîni și pe creștini, scuze, no offence pentru tinerii de alte orientări.

Acum, că tot scăparăm de acest lung șir de evenimente care au încercat din greu spiritualitatea și mai ales sănătatea românului, ne întoarcem la treabă. Ne așteaptă încă un an tare complicat. Pe lîngă că-i bisect (va avea o zi grea în plus!), mai e și an olimpic, iar noi, credincioșii întru fotbal, vom avea Campionatul European, cu patru partide găzduite chiar de noi, pe glia National Arena. Da, anul 2020 va fi unul plin de provocări. Așa că, porniți la drum lung, pînă ne dregem complet, rămînem neserioși. Începem cu o pauză. Încă nedesprinși de spiritul sărbătorilor mediatice, ziserăm să facem și noi pe astrologii. Cu Astra și Steaua în conjuncție împotriva unui CFR Cluj dominant, horoscopul fotbalului românesc se prezintă cam așa:

Berbec. Vom da tot cu capu-n gard. Feriți-vă de Gigi Becali, că ăsta vă mulge, ca pe oaie.

Taur. Tristețe și invidie. E greu să ne comparăm cu d’alde Red Bull Salzburg sau R.B. Leipzig.

Gemeni. Întrebări pentru fani. N&D de la Dinamo sau, acum, Alibudescu de la Astra? Se pot compara acești gemeni ai golurilor?

Rac. Normal. Înaintăm cu spatele. În spate chiar mai avem ceva performanțe și niște mari fotbaliști.

Leu. La fel de discutabil. Se calculează în euro, vine la băieți doar cînd vrea mușchii conducătorului.

Fecioară. Hai să fim serioși. Cine mai e fecioară în fotbalul românesc?

Balanță. Speranțe. Odată cu introducerea sistemului VAR, arbitrii noștri vor înclina mai greu balanța.

Scorpion. Asta e. Din păcate, ne-am obișnuit să ne mușcăm de unii singuri și să trăim în deșert.

Săgetător. Recomandare pentru suporteri: doar cu cornete de hîrtie! Atît ar mai lipsi – dacă vin primitivii noștri cu săgeți adevărate pe stadion, ne suspendă pînă-n 2050!

Capricorn. Moment de clarificări. Fotbalistul român nu e capricorn, doar că e născut în zodia Capriciosului. Asta se vede mai ales cînd se transferă la cluburi din străinătate, mai serioase.

Vărsător. Provocator pentru oamenii care susțin că bagă bani în fotbal. Vărsați-i corect, cum vă lăudați, ca să nu verse iarăși lumea, de silă.

Pești. În căutare. Ăia vechi, de pe vremea Folcloristelor, nu mai sînt. Iar ăștia de azi, cei care se ocupă de contractele jucătorilor, sînt pești absolut onorabili. Sau mai puțin. În general, tuturor li se spune “agenți”.

Bătaia peștelui se mută oricum către Pacific dinspre Atlantic, dinspre șalele bătrînei Europe de Vest către coapsele tinerei Asii de Est. Așadar, contează tot mai mult și horoscopul chinezesc. Va fi Anul Șobolanului. Prin urmare, previzionăm că fotbalul românesc nu se va despărți nici anul acesta de inerentele lui șobolăneli.

Cam atît am avut de prezis, deocamdată. O să mai tot zicem. Hai Douăzeci-Douăzeci, hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]