Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Încă niște luni de zile și vin hainele civile

Zoom Încă niște luni de zile și vin hainele civile

Generalul Ciucă, Nicolae, cu cele mai multe stele posibile în armata română, n-a prea apucat să se dumirească exact ce funcții ocupă. Îi tot spun unii că ar fi prim-ministru al unei țări. Alții îl înveninează, picurându-i în ureche informația că ar fi președinte de partid. Liberal, sau așa ceva.

Problema generalului, însă, e că nu-și poate da seama dacă e ceva real sau se află, încă, în vreun teatru. De operațiuni, desigur.
E drept, lucrurile par puțin diferite față de ultimii lui ani: e îmbrăcat, zi de zi, în costumul ăla bun, pe care-l ținea pentru nunți, cam civil pe gustul domniei-sale, ordonanțele nu se mai cheamă ordonanțe, ci consilieri, iar când ordonă trageri, sare unul, Câciu, care-i spune că nu mai au de unde să tragă, că bugetul e secătuit. Și ar mai fi ceva: generalii americani nu i se mai adresează direct, ca pe vremuri. Și, de data asta, nici nu-i mai cer să le lustruiască bocancii. Oameni de treabă, care au înțeles că Ciucă a evoluat. Nu mai este eroul de la nu se știe ce ambuscadă, este chiar ordonatorul de credite care poate decide ce prăștii mai cumpără statul român de la Raytheon. Respect, bro!

Viața, în linii mari, e frumoasă în civilie, gândește Ciucă al nostru. Din păcate, nu va mai dura mult. Cel puțin așa zice protocolul încheiat cu dușmanii din PSD. Pe la primăvară, aparent, gealul Ciucă ar trebui să cedeze Guvernul către Ciolacu.
Dacă-i ordin… Da’ dacă nu-i ordin? Dacă Ciolacu ăsta nu e decât o invenție? Dacă ar putea să mai stea premier până în 2024? Ca să candideze direct la președinție? N-ar fi frumos așa? De ce să fie un simplu parlamentar și să-i lase pe alții să-și asume gloria? Adică ce, el e mai prost?

Și, ca de fiecare dată când îl frământă întrebări din astea aproape abisale, generalul pune mâna, curajos, pe telefon și sună: „Ce, băi, adică eu sunt mai prost? Adică vă bateți joc de mine? Nu vă permit! Sunt general al Armatei Române!“.
Deseori, din partea cealaltă, după o tăcere respectuoasă, se aude: „Știm, domnule general, știm! O să-i transmitem și domnului președinte, când ajunge la baza pârtiei, da?“.

Păi, na, cam asta e, ce să facă și generalul, în situația asta?
Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. #1

    Am eu un sentiment ca PSD (ca de obicei) nu vrea de fapt sa si asume functia de PM cu un an inainte de alegeri. Cred ca sunt mai degraba in stare sa sustina un guvern minoritar, sa aiba in cine ”trage” in campanie si inainte. Parerea mea

  2. #2

    Eu am un sentiment diametral opus. Astia vor da guvernarea PSD-ului in ultimul an ca sa poata spune ca le-au lasat economia duduind si au scufundat-o pesedistii. Iar „pesedistii” cu carnete si doctorate pe la alte garnizoane stiu si isi accepta soarta de mana cu care se sterge Iohannis la… nas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint