Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Inconsecvențele unei pandemii (II)

Zoom Inconsecvențele unei pandemii (II)

6 februarie 2020, Palatul Cotroceni, București. „Întoarcerea la electorat este soluția corectă, este soluția care satisface nevoia de democrație în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. […] Așadar, după ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament. Vă mulțumesc!“ – Klaus Iohannis, președintele României.

7 februarie 2020, China. Medicul chinez Li Wenliang, care încercase în ianuarie să atragă atenția că noul virus se poate răspândi cu repeziciune și poate scăpa de sub control, moare, după fusese infectat la rândul lui cu noul coronavirus.

7 februarie 2020, Bruxelles, Belgia. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut, vineri, 7 februarie a.c., o întrevedere cu președintele Consiliului European, domnul Charles Michel, pe tema Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027, în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din data de 20 februarie 2020.

11 februarie, Geneva, Elveția. Organizația Mondială a Sănătății propune drept nume oficial pentru boala provocată de noul coronavirus: COVID-19.

14 februarie 2020, Paris, Franța. Este anunțat primul deces cauzat de noul coronavirus pe teritoriul Europei: un turist chinez în vârstă de 80 de ani.

23 februarie, Italia. Sunt raportate peste 150 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Autoritățile din Lombardia instituie carantină în zece localități. Sunt închise școlile, iar evenimentele sportive și culturale sunt anulate.

24 februarie, Iran. Iranul devine un nou focar important în afara Chinei, alături de Coreea de Sud și de Italia. În Iran se înregistrează 61 de cazuri și 12 decese, mai multe decât în orice altă țară decât China.

24 februarie 2020. Palatul Cotroceni, București. „Vreau să fiu foarte clar, nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ. […] PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, care se joacă cu destinul României. […] în opinia mea, cea mai legitimă soluție este revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și crearea unei noi majorități parlamentare, care să poată susține un Guvern stabil, capabil să construiască autostrăzi, spitale, școli și să guverneze pentru cetățean. Avem nevoie de un nou Legislativ, care să ofere o nouă majoritate dispusă să își asume și să susțină reformele indispensabile pentru progresul și dezvoltarea țării.“ –Klaus Iohannis, președintele României.

26 februarie 2020, ora 15,15. Palatul Cotroceni, București. „Până în acest moment – deci până în acest moment, când vă vorbesc – nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute, am primit și rezultatele din Gorj, care sunt negative, deci nu avem nicio persoană confirmată cu coronavirus în România.“ – Klaus Iohannis, președintele României.

26 februarie 2020, ora 20,15. Palatul Cotroceni, București. „[…] astăzi, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare. Vă mulțumesc!“ –Klaus Iohannis, președintele României.

26 februarie 2020, România. Primul caz confirmat de infectare cu noul coronavirus în România, un bărbat din județul Gorj.

28 februarie 2020, Europa. În Italia, numărul cazurilor ajunge la peste 800. Cazuri din 14 țări sunt legate de Italia.Crește numărul de cazuri în întreaga Europă. Franța raportează 57 de cazuri, Germania –peste 60.

28 februarie 2020, România. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus ajunge la 3.

29 februarie 2020, SUA. Este raportat primul caz de deces cauzat de infectarea cu noul coronavirus. (Ulterior s-a descoperit că mai avuseseră loc două decese cauzate de coronavirus, dar dignosticul a fost pus mult mai târziu.)

3 martie 2020, România. 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

4 martie 2020, România. Numărul cazurilor ajunge la 6.

4 martie 2020, Palatul Cotroceni, București. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, primește Premiul European „Coudenhove-Kalergi“, înmânat de către Alteța Sa Serenisimă, Prințul Nikolaus von Liechtenstein și de președintele Partidului Popular European, domnul Donald Tusk.

4 martie 2020, București. Președintele Klaus Iohannis participă la gala „Women in Economy 2020”, ce are loc la Ateneul Român.

6 martie 2020, România. Numărul de cazuri ajunge la 9. Președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Ludovic Orban participă la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”.

10 martie, România. Numărul cazurilor ajunge la 29.

10 martie 2020, Palatul Cotroceni, București. „Deși s-au confirmat 29 de cazuri și în țara noastră, ele sunt foarte puține, comparativ cu alte state europene. Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului, subliniez acest lucru, adică știm care sunt cazurile, unde s-au infectat și monitorizăm persoanele cu care au intrat în contact. […] Numărul mic de cazuri confirmate se datorează în bună parte măsurilor preventive, dar și modului eficient în care au acționat autoritățile române, care au arătat că abordează cu maximă responsabilitate toată această situație.“ – Klaus Iohannis, președintele României.

11 martie 2020, România. Numărul cazurilor ajunge la 47.

11 martie 2020, Palatul Victoria, București. „M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, deci cei 30 și care sunt declarați bolnavi, și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai în vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică. Deci, la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi așteptat unii. A doua chestiune – sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză. […] (Jurnalist: Mai mulți lideri politici vă cer să declarați stare de urgență. Voiam să vă întreb când s-ar putea impune o astfel de situație, să declarați starea de urgență.) Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, așa, colocvial. Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul. Luați sfaturile de la autorități! Autoritățile sunt pregătite, vă dau cele mai bune sfaturi și sunt, cum se spune, pe fază.“ – Klaus Iohannis, președintele României.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Da Tantalaul ,Gogomanul si #gasca lor,ne-au demonstrat de la inceput cat de “pe faza” sunt !!!!!!

 2. #2

  ,,Tinerelul” chinez la 80 de ani era vioi fiind turist la Paris in timp ce ,,batranii nostri” cum trec de 60 de ani pe majoritatea ii gasesti pe la usile cabinetelor medicale. Sigur ca nu-i o conspiratie internationala cand Italia dupa aparitia a 150 cazuri de ,,infectati” inchid rapid scolile si anuleaza evenimentele sportive și culturale. Sigur ca e numai o coincidenta ca pe 26.02 ,,tocmai au primit rezultatul negativ din Gorj” ca spre seara sa apara primul caz si pe aceste meleaguri tocmai in Gorjul mentionat. Sigur ca-i o coincidenta ca incepe mediatizarea ,,numaratorii oficiale” live la nivel mondial cu o agresivitate nemaivazuta prezentand fara nici o retinere cati au murit DE corona virus ( si nu decedati infectati si cu virusul vedeta).
  Sigur ca nu tre’ sa fim in tabara celor care neaga pericolul ,,pandemiei” mai ales ca la umbra celei medicale s-a raspandit cu cel putin aceeasi viteza cea economica care face ravagii mai ales in tarile mai sarace (unii economisti facand previziuni ca cel putin la noi va fi nevoie sa imprumutam minim 50 miliarde de euro pentru ,,a trece cu bine” de efectele ,,primului val” in timp ce americanii scot de la saltea 1000 miliarde de dolari si NU imprumuta).
  Cert este ca tot statistica ne poate da cateva detalii cel putin la fel de interesante ca cele din articolul de mai sus. Astfel, pe 26.03 d-nul Rafila spune: ,,Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic in Romania”. 650 x 108 zile (15.03 – 02.07) = 70.200 decedati din care 1667 infectati cu virusul vedeta (si nu ,,au murit din cauza” cum declara uni reprezentanti ai ,,autoritatilor statului” pentru a panica majoritatea din ce in ce mai numeroasa de la an la an a analfabetilor functional). Adica, 2,4 % (doi virgula patru la suta) din totalul decedatilor.
  Puteau sa ,,raporteze” din pix mai multi? Probabil (increderea in ,,autoritatile” de pe aceste melaguri fiind la nivelul cel mai scazut din UE). Dar nu e nevoie cand poporul se incoloneaza si la 2,5% punand fiecare cum se pricepe umarul la marele plan al ,,distantarii sociale” necesar vremurilor care vor veni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]