Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Inconsecvențele unei pandemii

Zoom Inconsecvențele unei pandemii

31 decembrie 2019. China anunță că autoritățile sale medicale tratează zeci de cazuri de gripă severă asemănătoare pneumoniei.

31 decembrie 2019, România. „Dragi români,2019 a fost anul victoriei democrației și al implicării civice, când am arătat tuturor că suntem o națiune unită în jurul unor valori și idealuri comune.Am deplină încredere că, și în acest nou an care stă să înceapă, vom rămâne însuflețiți de visul nostru […].Să construim împreună așadar, cu solidaritate și speranță, România normală, țara care devine cu adevărat acasă pentru toți românii, oriunde s-ar afla.Un An Nou fericit, tuturor! La mulți ani!“ – Klaus Iohannis, președintele României.

 

7-8 ianuarie 2020. Cercetătorii chinezi anunță descopeririea unui nou virus. Din 59 de persoane din regiunea Wuhan, China, care au prezentat simptome severe de îmbolnăvire, 15 erau infectate cu acest nou virus. Totuși, nu există certitudinea că acesta se răspândește de la omla om. Primele presupuneri sunt că virusul ar fi luat de la animalele, nu se știe exact care, comercializate în piața din Wuhan.

7 ianuarie 2020, abația Seeon, landul Bavaria, întrunirea anuală a grupului CSU din Bundestag: „Ați menționat realegerea mea. Aceasta este prima mea vizită externă din cel de-al doilea mandat de președinte al României și cred că acest lucru spune ceva despre nu doar despre relațiile dintre România și Bavaria, dar și despre caracterul special al acestor relații – relații foarte bune, foarte speciale, bazate pe economie, dar și pe o altă conexiune importantă, pentru că avem români care locuiesc în Bavaria și o minoritate germană care locuiește în România.

Vom avea astăzi oportunitatea de a discuta numeroase subiecte, în mod special subiecte aflate pe agenda europeană, importante pentru noi toți […].“– Klaus Iohannis, președintele României.

 

11 ianuarie 2020. Presa chineză anunță primul deces cauzat de noul coronavirus. Un bărbat de 61 de ani, client fidel al pieței de animale din Wuhan.

11 ianuarie 2020. „Înaltpreasfinţia Voastră, Numirea Înaltpreasfinţiei Voastre în înalta demnitate de Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, şi instalarea ca Arhiepiscop şi Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai calde urări de sănătate, pace şi sporire duhovnicească în mijlocul credincioşilor pe care, începând cu această zi, îi veţi păstori.“ – Klaus Iohannis, președintele României, cu prilejul instalării ca arhiepiscop mitropolit de Bucureşti a monseniorului Aurel Percă.

 

20 ianuarie 2020. În primul raport asupra situației al OMS sunt raportate 282 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și deja primele cazuri în afara Chinei: Thailanda (2), Japonia (1), Coreea de Sud (1).

21 ianuarie 2020. Primul caz confirmat în statul Washington, SUA. Un bărbat de peste 30 de ani, întors recent dintr-o deplasare în provincia Wuhan.

20 ianuarie, București, Palatul Cotroceni: „[…] știți bine, eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, iar PNL s-a exprimat, de asemenea, pentru alegeri anticipate. Care vor fi pașii foarte concreți la momentul respectiv, veți afla atunci. […] Nu mi se pare oportună discuția despre un guvern de uniune națională. Eu îmi doresc un guvern liberal. Și variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal. Orice altă variantă, cel puțin pentru mine, nu intră în discuție. […] Deci, pentru primari sunt de părere că este foarte bine să fie ales din două tururi, iar pentru președintele Consiliului Județean părerea mea este că trebuie să fie ales de consilierii județeni, din rândul Consiliului Județean. […]“ Klaus Iohannis, președintele României, declarație și conferință de presă.

 

23 ianuarie 2020, China. Orașul Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, intră în carantină. În acest moment, 17 persoane au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus, 570 sunt infectate, în China, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud și SUA.

23 ianuarie 2020, Ierusalim. Președintele României, aflat în vizită în Israel încă de pe 21 ianuarie, participă la cea de-a cincea ediție a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului.

 

27 ianuarie 2020, București, Palatul Cotroceni. „Guvernul PSD a schimbat regula, și acum, ce face guvernul este doar să se întoarcă la legislația existentă înainte. Personal, mi se pare că așa este cel mai corect: președintele Consiliului Județean, care nu este o persoană care reprezintă o comunitate, este un administrator în treburi ale județului, să fie ales dintre consilierii județeni. […] (Întrebare a unui ziarist și prima menționare la Cotroceni a noului coronavirus: Autoritățile din Wuhan și-au propus să construiască un spital pentru pacienții afectați de coronavirus într-o săptămână, în șase zile am înțeles. Cum ar fi posibil ca statul român să grăbească procedurile de construcție a unui spital, având în vedere că la noi durează ani de zile?) Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate știți, funcționează un sistem autocrat care dispune și execută, iar la noi funcționează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. Și în acest fel la noi durează mai mult.“ – Klaus Iohannis, președintele României.

 

30 ianuarie 2020, Geneva, Elveția. Organizația Mondială a Sănătății declară „stare de urgență medicală mondială ca urmare a miilor de cazuri de infectări cu noul coronavirus la nivel mondial.

30 ianuarie 2020, Palatul Cotroceni, România. Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Nicoleta Margareta Tînț, și cu vicepreședintele CSM, doamna Tatiana Toader. „În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale.” – declarație judecător Daniela-Ioana Stăncioi, purtător de cuvânt al CSM.

 

2 februarie 2020, Filipine. Primul deces cauzat de coronavrius în afara Chinei. Bărbat, 44 de ani. În China sunt raportate 360 de decese.

5 februarie 2020. Nava de croazieră Diamond Princess, cu 3.700 de pasageri și membri ai echipajului la bord, intră în carantină din cauza primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Există 26.528 de cazuri de infectare la nivel mondial. 565 de decese cauzate de noul coronavirus au fost anunțate până la 5 februarie.

5 februarie 2020, Palatul Cotroceni, București. „În acest moment, soluția cea mai corectă pentru România este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare. Trebuie să avem o majoritate parlamentară care sprijină acest efort de reformare, acest efort care vrea să facă economia performantă, care vrea să îmbunătățească, în definitiv, viața omului de rând. […] Primul pas a fost făcut spre alegeri anticipate. Următorul pas va fi făcut mâine, după consultări, după care voi reveni și vom discuta împreună despre pașii care trebuie făcuți în continuare pentru a ajunge la rezultatul dorit de români.“ – Klaus Iohannis, președintele României.

(va urma)

1 comentariu

 1. #1

  Exact (iegzact pt. unii, da’ nu pe aici), o sugem cu doua (amandoua /toate) maini(le).
  Traiasca (ca sa nu moara) mafia, jegul, ipocrizia, ciordeala, prosteala, hotzia, PROSTIA. Ca cu (SIC!) crimele atroce i-am dat drumu’ deja.. Maus Oha, binee baaa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]