Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Înspăimântarea omului de către om

Zoom Înspăimântarea omului de către om

Rar au fost văzuți oameni atât de nemulțumiți pe acest pământ din cauză că vor munci mai puțin pe aceiași bani, cum e cazul securiștilor noștri în aceste zile.

Și la fel de rar au fost văzuți susținători ai statului de drept și ai separării puterilor în stat mai nemulțumiți ca ai noștri când s-a anunțat că DNA trebuie să rămână cu totul în “civilie”, iar SRI se va ocupa, respectând legea sa de funcționare, doar de siguranța națională.

DNA a adoptat strategia Antena 3: vor să ne închidă, ne cer ca în cinci zile să eliberăm nu doar interceptările, dar și arestații, se pune pumnul în gură anticorupției și libertății de ascultare.

În nici o clipă, Kövesi, Prună, dezechilibrata Macovei, jurnaliști acoperiți sau doar simple excrescențe ale sistemului, nimeni nu a pus problema în gravitatea sa legată de statul de drept: “Deci noi foloseam în mod ilegal în dosare înregistrări de la SRI?… Vai, ce căcat am făcut?… Vai, dar dacă nu putem apăra principiul conform căruia nimeni nu e mai presus de lege decât fiind mai presus de lege, atunci lupta noastră nu are nici un sens”. Nu tu o lamentație interioară, nu tu o declamație la căpătâiul valorilor democratice, nimic.

Mai mult decât atât, Monica Macovei a clacat sub presiunea evenimentelor, a miliardului de euro cheltuit pe servere și-a nervilor zdruncinați, formulând cât se poate de limpede crezul deviaționist: “E război, nu se iau prizonieri, drepturile omului sunt în debara până la noi ordine”.

Dar s-o abandonăm pe Monica Macovei în balta propriilor veninuri.

Rarefiatul Hellvig mai avea puțin și plângea că a rămas fără loc de muncă. Mi-a amintit, cu milă și dezgust, de reacția pe care a avut-o Ștefan Ungureanu, tatăl lui MRU, când fiul a fost trântit din funcția de prim-ministru: “Are rate la bănci băiatul meu, ce-o să facă acuma?!…”

Tablou cu Hellvig înțelegând motivarea curții: „Astfel, în procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infracțiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră, proliferare, criminalitate informatică și, nu în ultimul rând, fapte de mare corupție, ce reprezintă amenințări grave la adresa securității naționale”. Dacă ar fi spus “V = mc la pătrat, avea dreptate domnul Funar și fizicianul ăla din Azuga”, ar fi avut ceva mai multă dreptate decât în porcăriile pe care le zice mai sus.

Citești în articolul 142 din Codul de Proceduri: „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției ori de alte organe specializate ale statului”. Așadar soarta SRI-ului, soarta luptei împotriva terorismului, siguranța națională a României stăteau agățate în aceste “alte organe”…

De departe însă, cea mai penibilă figură a făcut-o Alexandru Cumpănașu. A cumpănașu el cât a cumpănașu, după care s-a scremut și a scos asta: “Într-un context de securitate european și global extrem de tulbure, alunecos și primejdios, credem că hotărârea Curții Constituționale a României (CCR) nu are doar o miză internă, ci este și o mișcare decisivă a Rusiei și a partenerilor săi pe tabla de șah din regiune”.

Deci, stop-joc, s-a strigat Rusia! Avem un câștigător!

Cum o fi reușit Cumpănașu să scoată așa ceva?… N-au apărut pepenii, căci l-am fi suspectat că a mâncat vreo doi înainte să bea bere.
1 comentariu

  1. #1

    N-am stiut despre felul cum a comentat dir.civil Hellvig decizia ccr in cauza la care faceti referire,dar in privinta libertatii de ascultare am observat ca e consecvent,cerand in ceva articol propagandist de-al lor ”libera ascultare” prin lege de catre haita securista, si in domeniul internetului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint