Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între milițieni și Ciocan

Zoom Între milițieni și Ciocan

Duminică seară, posturile TV din România aveau deja fragmente din declarațiile de presă făcute de polițiștii și procurorii din SUA în urma atacurilor din Texas și Ohio. Oamenii erau îndurerați și hotărâți, spuneau ce știu și ce vor să mai afle.

Despre cazul Caracal nu am văzut vorbind nici un reprezentant al Poliției care să nu pară nebun. Și în mod organizat, polițistul care se ocupă de caz, procurorul care se ocupă de caz, cineva care să ne spună în ce punct e ancheta.

Nu de alta, dar între timp e plin de băieții care fie s-au întors din concediu fără creier, fie au plecat doar creierele lor prin concedii, iar ei au rămas pe la tot felul de pagini de Internet numite “presă”, ca să crească nivelul rahatului în țară.

Mă rog, oricum ar fi, cu Sputnik, fără Sputnik, cu Podul, fără Podul, cu Comisarul sau fără el, e limpede că polițiștii și procurorii trebuie să spună ceva oamenilor, societății.

L-am văzut pe Christian Ciocan la RTV. El este purtătorul de cuvânt al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. A zis de câteva ori să avem răbdare. Și nu a zis-o așa, că e voința lui. Nu, omul și-a fundamentat rugămintea: “Să avem răbdare, așa e creștinește”. A mai stat ce-a mai stat, a văzut că nu se anunță averse de răbdare, așa că a continuat pe linia creștină: “Să avem încredere în polițiști, pentru numele lui Dumnezeu!”. A sfârșit lamentat, proiectând victorii mărețe ale Poliției Române în războiul cu nenea ăla bătrân cu mașină gri din Caracal.

Am chimbat canalul, l-am prins la Digi24 pe Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România. E liderul celui mai mare sindicat al polițiștilor din România. Era transpirat, agitat, furios și ușor milog în același timp. Recunoștea că Poliția a greșit, dar avea niște nume – a creat o încrengătură de interlopi, șefi de Poliție și politicieni.

Nu neg nimic din ce spunea Coarnă – Doamne ferește, vorba lui Ciocan –, ba chiar sunt convins că acest cocktail de miliție și baronet funcționează, doar că am vrea să o auzim altfel spusă, cu plângeri penale, nu așa, într-un delir în care prezentatoarea de la Digi își cerea scuze că vrea și niște probe care să susțină ce spune Coarnă. Și Coarnă a spus: “Să mă dea în judecată, voi aduce acolo probele!”. Deci le are, dacă nu cumva mănâncă un mare rahat.

Cam asta e comunicarea Poliției Române cu cetățenii.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  De vreme ce, in SUA, salariile stagneaza de doua decenii, durata de viata a inceput sa scada, si sinuciderile sunt mai frecvente decat in Rusia, nu ma mira ca politicienii lor au sarit la microfon sa spuna platitudini despre nimicuri perpendiculare pe cotidian. Ma rog, acum ca ma gandesc mai bine, ucigasul e parte din cotidian la ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]