Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între milițieni și Ciocan

Zoom Între milițieni și Ciocan

Duminică seară, posturile TV din România aveau deja fragmente din declarațiile de presă făcute de polițiștii și procurorii din SUA în urma atacurilor din Texas și Ohio. Oamenii erau îndurerați și hotărâți, spuneau ce știu și ce vor să mai afle.

Despre cazul Caracal nu am văzut vorbind nici un reprezentant al Poliției care să nu pară nebun. Și în mod organizat, polițistul care se ocupă de caz, procurorul care se ocupă de caz, cineva care să ne spună în ce punct e ancheta.

Nu de alta, dar între timp e plin de băieții care fie s-au întors din concediu fără creier, fie au plecat doar creierele lor prin concedii, iar ei au rămas pe la tot felul de pagini de Internet numite “presă”, ca să crească nivelul rahatului în țară.

Mă rog, oricum ar fi, cu Sputnik, fără Sputnik, cu Podul, fără Podul, cu Comisarul sau fără el, e limpede că polițiștii și procurorii trebuie să spună ceva oamenilor, societății.

L-am văzut pe Christian Ciocan la RTV. El este purtătorul de cuvânt al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. A zis de câteva ori să avem răbdare. Și nu a zis-o așa, că e voința lui. Nu, omul și-a fundamentat rugămintea: “Să avem răbdare, așa e creștinește”. A mai stat ce-a mai stat, a văzut că nu se anunță averse de răbdare, așa că a continuat pe linia creștină: “Să avem încredere în polițiști, pentru numele lui Dumnezeu!”. A sfârșit lamentat, proiectând victorii mărețe ale Poliției Române în războiul cu nenea ăla bătrân cu mașină gri din Caracal.

Am chimbat canalul, l-am prins la Digi24 pe Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România. E liderul celui mai mare sindicat al polițiștilor din România. Era transpirat, agitat, furios și ușor milog în același timp. Recunoștea că Poliția a greșit, dar avea niște nume – a creat o încrengătură de interlopi, șefi de Poliție și politicieni.

Nu neg nimic din ce spunea Coarnă – Doamne ferește, vorba lui Ciocan –, ba chiar sunt convins că acest cocktail de miliție și baronet funcționează, doar că am vrea să o auzim altfel spusă, cu plângeri penale, nu așa, într-un delir în care prezentatoarea de la Digi își cerea scuze că vrea și niște probe care să susțină ce spune Coarnă. Și Coarnă a spus: “Să mă dea în judecată, voi aduce acolo probele!”. Deci le are, dacă nu cumva mănâncă un mare rahat.

Cam asta e comunicarea Poliției Române cu cetățenii.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  De vreme ce, in SUA, salariile stagneaza de doua decenii, durata de viata a inceput sa scada, si sinuciderile sunt mai frecvente decat in Rusia, nu ma mira ca politicienii lor au sarit la microfon sa spuna platitudini despre nimicuri perpendiculare pe cotidian. Ma rog, acum ca ma gandesc mai bine, ucigasul e parte din cotidian la ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]