Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între milițieni și Ciocan

Zoom Între milițieni și Ciocan

Duminică seară, posturile TV din România aveau deja fragmente din declarațiile de presă făcute de polițiștii și procurorii din SUA în urma atacurilor din Texas și Ohio. Oamenii erau îndurerați și hotărâți, spuneau ce știu și ce vor să mai afle.

Despre cazul Caracal nu am văzut vorbind nici un reprezentant al Poliției care să nu pară nebun. Și în mod organizat, polițistul care se ocupă de caz, procurorul care se ocupă de caz, cineva care să ne spună în ce punct e ancheta.

Nu de alta, dar între timp e plin de băieții care fie s-au întors din concediu fără creier, fie au plecat doar creierele lor prin concedii, iar ei au rămas pe la tot felul de pagini de Internet numite “presă”, ca să crească nivelul rahatului în țară.

Mă rog, oricum ar fi, cu Sputnik, fără Sputnik, cu Podul, fără Podul, cu Comisarul sau fără el, e limpede că polițiștii și procurorii trebuie să spună ceva oamenilor, societății.

L-am văzut pe Christian Ciocan la RTV. El este purtătorul de cuvânt al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. A zis de câteva ori să avem răbdare. Și nu a zis-o așa, că e voința lui. Nu, omul și-a fundamentat rugămintea: “Să avem răbdare, așa e creștinește”. A mai stat ce-a mai stat, a văzut că nu se anunță averse de răbdare, așa că a continuat pe linia creștină: “Să avem încredere în polițiști, pentru numele lui Dumnezeu!”. A sfârșit lamentat, proiectând victorii mărețe ale Poliției Române în războiul cu nenea ăla bătrân cu mașină gri din Caracal.

Am chimbat canalul, l-am prins la Digi24 pe Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România. E liderul celui mai mare sindicat al polițiștilor din România. Era transpirat, agitat, furios și ușor milog în același timp. Recunoștea că Poliția a greșit, dar avea niște nume – a creat o încrengătură de interlopi, șefi de Poliție și politicieni.

Nu neg nimic din ce spunea Coarnă – Doamne ferește, vorba lui Ciocan –, ba chiar sunt convins că acest cocktail de miliție și baronet funcționează, doar că am vrea să o auzim altfel spusă, cu plângeri penale, nu așa, într-un delir în care prezentatoarea de la Digi își cerea scuze că vrea și niște probe care să susțină ce spune Coarnă. Și Coarnă a spus: “Să mă dea în judecată, voi aduce acolo probele!”. Deci le are, dacă nu cumva mănâncă un mare rahat.

Cam asta e comunicarea Poliției Române cu cetățenii.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  De vreme ce, in SUA, salariile stagneaza de doua decenii, durata de viata a inceput sa scada, si sinuciderile sunt mai frecvente decat in Rusia, nu ma mira ca politicienii lor au sarit la microfon sa spuna platitudini despre nimicuri perpendiculare pe cotidian. Ma rog, acum ca ma gandesc mai bine, ucigasul e parte din cotidian la ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]

Ultimele articole