Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Iubim trădarea, dar îi adorăm pe trădători

Zoom Iubim trădarea, dar îi adorăm pe trădători

Televiziuni și cântăreți anti-PSD ai televiziunilor nu au încetat să vorbească despre trădările din PSD, despre nopțile cuțitelor lungi și despre mahmureala de a doua zi și arsurile stomacale rezultate în urma ospățului.

Ideea e că nu prea se mai vede PSD-ul din pădurea de certitudini luate de-a gata despre PSD. “Trădările” din PSD fac parte din acest scenariu al certitudinilor moarte, împăiate.

1) Lia Olguța Vasilescu a trădat-o pe Viorica Dăncilă pentru că i-a cerut demisia. Nu e prostie mai mare decât să spui una ca asta. În politică, să susții un lider luzăr, care dăunează partidului, nu poate fi nicicum o dovadă de loialitate și caracter, ci argumentul cel mai clar că bate la ușă falimentul. Să ceri demisia unui candidat la președinție care a dat cu dinții de bordură e un gest firesc. Să susții în continuare un lider eșuat ar fi dovadă de prostie și de trădare a partidului.

2) Rebutatul Mitralieră și Codrin Ștefănescu par cei mai loiali muritori în condițiile date. Numai că ei sunt fundamental trădători ai oricăror valori minim democratice. Și Mitralieră, și Codrin ar ar fi sfârșit în buncăr cu Liviu Dragnea.

3) Eugen Orlando Teodorovici îl disprețuiește pe “Șobi” Fifor nu pentru că Mihai Fifor pare un trădător de pe culmea moralității unde ar trăi Orlando. Lui Orlando îi e ciudă să fie dat jos, ras la răspundere și tuns la chelie în fața poporului pesedist de unul ca Fifor și de unul ca Niculae Bădălău. Oameni pe care el îi știe la fel de duplicitari și puși pe găștisme și coterii cum se știe și pe el însuși. Bădălău și Fifor au semnat celebra scrisoare împotriva lui Dragnea, apoi s-au sucit. Orlando Teodorovici se gândește astfel la soarta crudă și la destinul meschin și drept: a fost executat de niște viermișori.

Sincer, te cam saturi să-i vezi pe analiștii anticomuniști de la TV făcând “Hora Unirii” tuturor locurilor comune despre PSD și, astfel, ratând kilometric înțelegerea a ceea ce tocmai se întâmplă.

De la CTP și toată gașca de ciocli plăpânzi de la Digi24 până la jurnalista penelistă Marinela Mititelu și alții, toți au plimbat trădarea din gură-n gură ca pe un herpes dezvoltat de prostie și propagandă ieftină.

Hei, dar viața e frumoasă, nu trebuie să uităm recitalul lui CTP cu Volguța Vasilescu și “Vin comuniștii!”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Coronavirusul, pseudonimul penibil al ciumei

  25 februarie 2020

  Arta a cochetat cu moartea la Carnavalul din Veneția pînă cînd măștile fascinante și grotești pe care turiștii și le-au tras fericiți pe meclă au fost înlocuite brusc cu o […]

 • Coronapirus

  25 februarie 2020

  Cel mai nou, puternic și neașteptat aliat al Opoziției e acum coronavirusul, care vine din Italia, pe vechiul drum al romanilor, să ia în stăpînire ce a mai rămas, după […]

 • Guberniul său

  25 februarie 2020

  „Poate dumneavoastră aveți treabă și noi vă reținem!“ Asta i-a spus un ziarist președintelui Iohannis luni, când acesta din urmă limitase numărul de întrebări pe care le puteau pune ziariștii […]

 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

Cele mai citite