Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul de vacanță al lui CTP

Zoom Jurnalul de vacanță al lui CTP

28 august

Partea cea mai proastă, de când a început pandemia, e că nu mai pot să mă întorc acasă, pe planeta de pe care am venit. Dacă merg acolo, trebuie să stau minimum 14 zile în carantină. Poate că pare puțin, dar o zi pe planeta mea natală înseamnă 34 de zile și șase ore de pe Pământ, adică aproape un film de Tarkovski. Nici nu vreau să mă gândesc cât înseamnă asta în meciuri de tenis.

Uneori mi se face dor de casă. Oare ce mai fac prietenii mei din copilărie? Ei pe la ce televiziuni din galaxie intră în direct ca să comenteze principalele știri? Ce sporturi cu un obiect sferic au adoptat până în praful idolatriei și ce echipament specific acelor sporturi poartă în contexte sociale improprii?

 

29 august

Astăzi, un domn m-a apostrofat la coadă la Mega pentru că l-am făcut hominid.

–Hei, de ce mă insulți?

–Dar chiar ești hominid, i-am dat eu peste nas, încercând în același timp să-i și arăt că greșește. Ești om, nu? Ei bine, toți oamenii fac parte din familia hominizilor, iar dacă tu susții că nu ești hominid, atunci înseamnă că nu ești nici om, deci probabil că ești ceva mai nasol decât omul, pentru că sigur nu ești zeu sau înger, la cum te văd eu așa, cu fața aia de prost.

–Hei, iar mă jignești?

–Nu te jignesc, efectiv ai aceleași trăsături faciale ca o persoană cretină din punct de vedere medical, pe care am cunoscut-o în timp ce făceam un reportaj despre cercetările psihiatrice. Efectiv ai aceeași față ca un prost, ceea ce nu înseamnă că ești și tu prost, nu mă înțelege greșit, la fel cum natura a înțeles greșit informația ta genetică și a construit pe baza ei un fenotip așa de îngrozitor.

–Hei, nu înțeleg de zici acolo, dar pare că iar mă jignești.

–Am zis ceva care te pune într-o lumină proastă, dar nu te-am insultat. Ca să te insult, ar trebui să-mi pese de tine. Or, mie nu-mi pasă de existența ta insignifiantă de ființă care s-a născut pe o planetă pe care ziua e nici măcar a treizecișișasea parte din cât e o zi pe planeta mea.

–Te rog să încetezi cu insultele. Chiar nu înțeleg cum de s-a ajuns aici după ce eu te-am întrebat doar dacă plăteșticash sau cu cardul.

Da, v-ați prins. Era casierul de la Mega. Pe el îl făcusem hominid, și pe bună dreptate, dacă deschideți o carte de biologie. Hominizilor!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]