Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul de vacanță al lui CTP (IV)

Zoom Jurnalul de vacanță al lui CTP (IV)

23 iulie

Box! Sportul minții. În sensul că boxul poate să te facă să-ți pierzi mințile dacă adversarul lovește bine și tu nu știi să te aperi.

E pasiunea mea ascunsă de care doar tu știi, dragă jurnalule. De-aia nici nu practic boxul în prezența altor oameni. Mereu când vreau să boxez mă duc în pădure și caut un urs pe măsura mea, adică un mamifer agil și însetat de sânge care e în stare să-și devoreze adversarul în timp ce se uită în ochii lui și îi spune „Lăsați-mă să vorbesc, domnule Prelipceanu!“.

O singură teamă am atunci când dau ochii cu un urs și urmează să-ncep lupta cu el: nu care cumva să fie de fapt tatăl lui Harap Alb, pentru că n-am chef ca vreun om să-mi afle secretul. Eu sunt practicant de tenis și așa vreau să rămân în conștiința oamenilor: ca practicant de tenis. Și ca cinefil. Și ca analist politic. Și ca proprietar de Dacie. Și ca imagine în România a treningurilor cumpărate de la second hand și cu care poți să mergi la nuntă în peste zece județe din Moldova.

 

24 iulie

Aș vrea să pictez. Am omorât ieri un iepure și mi-a mai rămas o grămadă de sânge de la el după ce-am scris cu roșu pe pereții din sufragerie „Hai Simona!“.

 

26 iulie

Nu e deloc rău să-ți petreci vacanța acasă, în București. Poți oricând să dai o fugă până-n pădurile Carpaților și să practici acolo boxul cu urși sau cu ce jivină vrei. Nu și azi, însă. Azi mi-am luat iar rucsacul în spinare și am pornit în drumeție. Am luat trenul până la Predeal și m-am dus într-o poiană plină de cetățeni care ieșiseră la grătar. Am trecut pe la fiecare și i-am întrebat dacă au vânat carnea aia cu mâna lor.

–Dar ăsta nu e vânat, domnule Popescu, mai zicea câte unul, cu vocea gâtuită. E porc de la crescătorie.

–Aha, deci nici măcar nu e vânat. Și cum poți tu să dormi noaptea?

–Destul de bine… cred.

–Nu și de-acum încolo, m-am răstit la el. Nu și după ce ți-am sădit în suflet sămânța îndoielii.

Și, într-adevăr, în nopțile următoare am trecut pe la fiecare grataragiu pe-acasă și i-am strigat sub fereastră că din cauza lui mor porci nevinovați pe care nici măcar n-are curaj să-i omoare cu mâna lui. Și, într-adevăr, chiar erau plini de îndoială cetățenii ăia, pentru că nu știau dacă să mă reclame la Poliție sau pur și simplu să toarne apă fiartă în capul meu.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale